Školarci umešni u pružanju prve pomoći

Ekipa Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" i članovi Omladine Crvenog krsta Novi Sad, pobednici su u svojim kategorijamana na takmičenju novosadskih osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći.
Ekipa Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" i članovi Omladine Crvenog krsta Novi Sad, pobednici su u svojim kategorijamana na takmičenju novosadskih osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći.

Zadatak takmičara bio je da za deset minuta na najbolji način pomognu povređenima.

Pored takmičarskog dela, učesnici su na još dvanaest poligona dobijali instrukcije i savete od vatrogoasaca, zaposlenih u Zavodu za hitnu i medicinsku pomoć i članova moto kluba NS Rajders kako se snaći u opasnim situacijama, gde su njihovi životi i životi drugih ugroženi. - Svih jedanaest školskih ekipa prošlo je svaki segment takmičenja i obuka - izjavio je sekretar Crvenog krsta Novog Sada Strahinja Gobeljić.

Takmičenje je održano u petak u Sremskoj Kamenici, gde su uvežbavane intervencije na povređenima sa otvorenim i zatvorenim prelomima, povredama glave i u besvesnom stanju.

  • daniela

    01.04.2014 05:48
    cestitke
    bravo,bravo,bravo. Sve pohvale a posebno petlićima O.Š.,,Zarko Zrenjanin".
  • Mrma

    31.03.2014 15:06
    životno važno
    Raduje me briga,spretnost,brzina a pre svega želja i trud ,da se pomogne čoveku.Želim našoj omladini da uvek budu spremni i istrajavaju na najvažnijem poslu,spasavanju života.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti