Podnošenje molbi za izlaganje maturskih panoa

Odlukom gradonačelnika Miloša Vučevića Grad Novi Sad će maturantima i ove godine obezbediti prostor u centru grada za izlaganje panoa.
Odlukom gradonačelnika Miloša Vučevića Grad Novi Sad će maturantima i ove godine obezbediti prostor u centru grada za izlaganje panoa.

Grad raspolaže ograničenim brojem mesta (64) na kome bi mogli biti izloženi maturski panoi. Molbe se mogu slati do 10. maja, do popune slobodnih mesta, na mejl adresu protokol@novisad.rs , a obavezno je tom prilikom navesti kontakt telefon.

Propisani su određeni uslovi kako bi se na postojećem prostoru mogao izložiti što veći broj panoa, a to su:

1. Panoi će biti izloženi od 10. maja u Ulici kralja Aleksandra

2. Dimenzije panoa: maksimalna visina 120 cm i maksimalna širina 75 cm

3. Broj panoa navedenih dimenzija koji se mogu izložiti je 64

Takođe, kao i prethodne godine, pozivaju se svi zakupci lokala u centru grada da odgovore na inicijativu gradonačelnika, i da izađu u susret maturantima time što će im omogućiti postavljanje panoa u izlozima bez nadoknade.

  • Mrma

    31.03.2014 15:40
    dobo nam došli
    i treba da se pohvalite svome gradu,,vredni,mladi,lepi!Na kraju ste jednog važnog životnog puta,a neki na početku još zahtevnijeg.Vi jeste naša budućnost i nada i treba da vas ispoštujemo!
  • Rođak PoNS

    31.03.2014 14:31
    o ograničenosti
    Grad je po definiciji dužan da (i unapred i unazad i proseku) zna koliko svake, a konkretno ove godine, ima maturanstskih razreda u gradu i da svakome od njih - bilo ih 59 ili 78) OBEZBEDI JEDNAKO PRAVO na prostor za izlaganje panoa. Ako je u ovoj priči nešto ili neko ograničen, onda to nije niko od maturanta, već Neko (s velikim N) u Gradu (s velikim G). A taj ograničeni Neko je propisao baš brojku 64! Taj ograničeni Neko je bez stida i srama naredio i dimenzije panoa: 120 cm visine i 75 cm širine! A šta je s mladalačkom maštovištošću maturanata? Mora li pano biti baš pravougaoni, kako onaj Neko propisuje, ili sme, može i treba da ima i neku drugačiju formu - kvadratnu, kružnu, eliptičnu, trougaonu, pa čak i trodimenzionalnu (na primer, u obliku kupe, piramide ili lopte)? Pano nije tek gola identitetska informacija o đacima, niti je to notorni zbornik njihovih faca, već je on, na svoj način, i kreativno, to jest umetničko delo, u šta Grad ne sme imati drskosti da se petlja, jer umetničkog dara i kreativnosti on jednostavno nema. Dakle, službena pamet Nekoga iz Grada se oficijelno natura i nameće kao pametnija od svačije druge u gradu. Grad je bio dužan da se blagovremeno upozna s prostornim (smeštajnim) potrebama za panoe, da taj prostor (ma koliki on bio!) osigura, a kreativnu stranu priče prepustii onima koji to znaju, umeju i osećaju bolje od varoških birokrata: novosadskoj maturantskoj mladeži!
  • 31.03.2014 13:25
    hahah, bas me zanima koji ce biti kriterijumi za izbor???? Sto vise lepotica na panoima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti