Pre 15 godina poginuo Oleg Nasov

Danas se navršava petnaest godina od smrti Novosađanina Olega Nasova, koji je poginuo prilikom rušenja starog Varadinskog mosta bombama NATO avijacije.
Danas se navršava petnaest godina od smrti Novosađanina Olega Nasova, koji je poginuo prilikom rušenja starog Varadinskog mosta bombama NATO avijacije.

Povodom godišnjice ovog tragičnog događaja pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović položio je vence na spomen obeležje kod Varadinskog mosta.

"Okupili smo se ovde u znak sećanja na Olega Nasova, koji je nastradao 1. aprila 1999. godine u Nato bombardovanju. Na taj način Grad pokazuje da nikada neće zaboraviti svoje tragično stradale sugrađane i iskazuje stav o besmislu onoga što se dešavalo te 1999. godine, kao i o nepravdi koja je tom prilikom naneta našoj zemlji i narodu", izjavio je Vučenović.

Pored Olega Nasova, tokom 78 dana bombardovanja naše zemlje poginulo je oko 2.000, a ranjeno je više od 12.500 građana Srbije. Poslednjeg dana bombardovanja Rafinerije, nastradao je i Milan Bajić iz Šangaja.

Dva dana posle bombardovanja Varadinskog mosta, Novi Sad je ostao i bez Mosta slobode, a 26. aprila srušen je i Žeželjev most.

  • Pamtilović

    02.04.2014 21:46
    Kako god okreneš-obrneš, mladog čoveka je ubio Slobodan Milošević. Rukom NATO-a.
  • Novosadjanin

    01.04.2014 13:54
    Tragedija
    Tragedija, cin koji se ne sme zaboraviti!

    Paradoks je sto venac polaze Vanja Vucenovic, pomocnik gradonacelnika? Koji po redu? Koji si sad pa ti?

    Cini mi se da se svaka prilika koristi za politicki marketing i to je TRAGEDIJA!
  • Venja

    01.04.2014 12:12
    Oleg, RIP
    http://www.youtube.com/watch?v=oXga6aVcYHs

    Oleg svira bas preko video rekordera u stari EI Nis TV lampas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti