Istraživanje UNICEF-a o položaju žena i dece i u Novom Sadu

Tim anketara Republičkog zavoda za statistiku u narednom periodu sprovešće istraživanje u Novom Sadu o položaju žene i dece u Srbiji.
Tim anketara Republičkog zavoda za statistiku u narednom periodu sprovešće istraživanje u Novom Sadu o položaju žene i dece u Srbiji.

Tokom prethodna dva meseca anketirana su domaćinstva na teritoriji Sremskog, Južnobačkog i dela Zapadnobačkog okruga.  Radi se o petom nacionalnom Istraživanju višestrukih pokazatelja položaja žena i dece u Srbiji, koje sprovode Republički zavod za statistiku Srbije i UNICEF.  Istraživanje je počelo 1. februara i trajaće do 30. aprila.

Anketa je anonimna i podaci će služiti isključivo za statističku obradu. Anketari na sebi imaju jasna i vidna obeležja UNICEF-a i Republičkog zavoda za statistiku. "Koristim priliku da zamolim sugrađane, koje će posetiti naši anketari, da se odazovu istraživanju i da na taj način daju svoj doprinos ostvarenju ciljeva u oblasti poboljšanja uslova života žena i dece u našoj zemlji", kaže Ergin Kurteši, načelnik odeljenja statistike u Novom Sadu.

Istraživanje se obavlja na teritoriji Republike Srbije, i sprovodi se na reprezentativnom uzorku od 9.100 domaćinstava, uz učešće 88 anketara Republičkog zavoda za statistiku.  Radi se o međunarodnom istraživačkom programu razvijenom od strane UNICEF-a koji se sprovodi svakih pet godina u više od 100 zemalja sveta sa ciljem da se obezbedi međunarodna uporedivost i vremenska serija podataka.

Samo istraživanje je usmereno na najosetljiviji deo populacije: žene, decu do pet godina, ugrožene i marginalizovane grupe stanovništva, poput Roma.

Cilj istraživanja je da se obezbede podaci o zdravlju, obrazovanju, vaspitanju, socijalnoj zaštiti i uslovima života žena i dece koji se ne prikupljaju redovnim statističkim istraživanjima.

Na osnovu prikupljenih podataka, koji će pokazati kakav je sada položaj žena i dece i u kojim oblastima postoje problemi i teškoće, moći će da se formulišu, i ponude rešenja koja će unaprediti njihove živote i živote njihovih porodica.

Anketa je anonimna i podaci će služiti isključivo za statističku obradu.

Anketari na sebi imaju jasna i vidna obeležja UNICEF-a i Republičkog zavoda za statistiku.

"Koristim priliku da zamolim sugrađane, koje će posetiti naši anketari, da se odazovu istraživanju i da na taj način daju svoj doprinos ostvarenju ciljeva u oblasti poboljšanja uslova života žena i dece u našoj zemlji", kaže Ergin Kurteši, načelnik odeljenja statistike u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti