Nova Mazda3 stigla u Novi Sad

Nova Mazda3 dobila je dva internacionalna priznanja, nagradu "Red Dot" za najbolje dizajnirani automobil u 2014. godini, a izabrana je i među tri finalista za Svetski automobil 2014. godine.
Nova Mazda3 dobila je dva internacionalna priznanja, nagradu "Red Dot" za najbolje dizajnirani automobil u 2014. godini, a izabrana je i među tri finalista za Svetski automobil 2014. godine.

Vrhunska dizajnerska inovativnost nove Mazde3 kao i njena funkcionalnost i ergonomija, bili su među presudnim faktorima za nagradu "Red Dot", koju dodeljuje žiri sastavljen od 40 nezavisnih eksperata za dizajn. Novi kompakt tako sledi put Mazde6, drugog modela dizajniranog prema KODO principu koji je istu nagradu osvojio prošle godine. Kada je reč o takmičenju za Svetski auto 2014. godine, Mazda3 je jedini ne-nemački model u obe finalne grupe. Mazdini konkurenti za glavnu nagradu, izabrani između ukupno 24 kandidata, još su Audi A3 i BMW serije 4, a pobednici će biti proglašeni 17. aprila na internacionalnom auto salonu u Njujorku.

Nakon predstavljanja ovog automobila, 2003. godine do danas, Mazda3 je osvojila više od 150 nagrada i u januaru premašila brojku od četiri miliona proizvedenih jedinica. O odličnoj prihvaćenosti nove Mazde3 u Evropi najbolje govore dugačke liste čekanja. U Češkoj, na primer, kupci koji sada ugovore automobil mogu mu se u najboljem slučaju nadati krajem 2014. godine, a slično je i u bližem susedstvu, konkretno u Hrvatskoj. Tamo se Mazda3 trenutno naručuje za oktobar. Na osnovu dobre prodaje Mazde3, ali i ostalih modela nove generacije – Mazde CX-5 i Mazde6 – u Mazdinoj evropskoj organizaciji očekuju najbolji rezultat od 2008. godine. Prethodnu 2013. godinu Mazda je na evropskom tržištu, koje je i dalje pogođeno krizom i gde je većina ostalih marki zabeležila pad, zaključila kao brend s najvećim godišnjim rastom.

Ovaj automobil se u Evropi počeo prodavati prošle jeseni, a u Novom Sadu ga možete pronaći u kompaniji "Grand M" koja se nalazi u Bulevara Vojvode Stepe 50. "Grand M " u Novom Sadu posluje od 2003. godine, a od januara 2014. je u sastavu kompanije Grand Motors, koja je uvoznik, ovlašćeni diler i serviser Mazda automobila. Prijemno osoblje, inženjeri i tehničari Grand M-a su tu da Vam pruže sve tačne informacije i kvalitetnu uslugu servisiranja Vaše Mazde.

  • -

    01.04.2014 10:51
    -
    taman za karambol po ulicama grada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti