FOTO: Obeleženo dve godine od tragedije u Kontrastu

Paljenjem sveća ispred diskoteke "Kontrast" obeleženo je dve godine od tragičnog požara u kojem je stradalo šestoro mladih ljudi. Tom prilikom istaknuto je da ni dve godine nakon požara niko nije osuđen za ovu tragediju.
Paljenjem sveća ispred diskoteke "Kontrast" obeleženo je dve godine od tragičnog požara u kojem je stradalo šestoro mladih ljudi

Više od 50 ljudi, među kojima su uglavnom bile porodice i prijatelji preminulih, okupilo se da oda počast Tamari Miladinović (25) iz Novog Sada, Mileni Dalmaciji (26) iz Futoga, Marini Aničić (25) iz Čuruga, Zoranu Ignjatoviću (28) državljanina BiH, Marku Pavloviću (29) iz Kragujevca i Renatu Vukoviću (21) iz Kikinde.

Otac preminule Tamare, Branko Miladinović istakao je da je strašno što ni dve godine nakon katastrofalnog požara niko nije osuđen za tragediju u kojoj je ugašeno šest života.

"Za nama je dve godine tuge i bola. Niko se nije oglasio od odgovornih i borba za pravdu se nastavlja. Mi roditelji smo uporni da iskažemo sve propuste državnih, sudskih organa i tužilaštva", naveo je Miladinović i dodao da pozivaju novu vladu koja će se formirati za koji dan da shvati da mnogo zakona treba da se promeni.

Miladinović je ukazao na propuste nadležnih ministarstava jer se ni posle pet godina nisu doneli podzakonski akti za zaštitu od požara. On je istakao da im se niko iz Ministarstva unutrašnjih poslova nije obratio povodom današnjeg dana, već samo iz Ministarstva rada i socijalne politike, kao i Ministarstva pravosuđa i Narodne banke.

Podsetimo da su za izazivanje tragedije optuženi vlasnik objekta Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga. Njihovo suđenje traje više od godinu dana i nedavno je krenulo ponovo.

Tokom prvobitnog postupka, ukupno je saslušano više od 100 svedoka, a održano više od 50 ročišta.  Novo suđenje je počelo 4. marta pošto je prethodni postupak, koji je počeo u januaru 2013. godine, prekinut zbog toga što je sudija Zora Jamušakov otišla u penziju. Novim procesom rukovodi sudija Borivoje Pap i nastavak je zakazan za 8. april. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • ooooooooo

    02.04.2014 08:09
    strasno
    saucesce porodicama jer treba sve ovo izdrzati i izboriti za to ko je kriv ,a najgore je to sta vredi kada njih nema ... e da bi se ovakve tragedije sprecile treba uvesti da izlasci budu kao nekada ,a ne kao danas kada se noc menja za dan i obrnuto ,jer nasa omladina je proizvod naseg društva i tek kroz ovakve slučajeve vidi se u kakvom nam je stanju drzava ,jer svi hoće preko hleba pogaču...
  • Gradjanin

    02.04.2014 08:02
    Spomenik
    Zaista, spomenik ne sme da stoji tamo 'nedaleko' vec na mestu gde je vidljiv!

    Mozda bi mnogima smetalo da prolaze svaki dan pored njega i da ih podseca na nemar i podmitljivost ali podrzavam odluku roditelja poginule devojke da ime njihovog deteta ne stoji na tom spoeniku.

    Ako se secate, prvobitna ideja je bila da se podigne u krugu kampusa iako ni tamo nije mesto. Siguran sam da postoji dovoljno upadljivo mesto na platou SPENS-a i da je upravo to lokacija .

    A NAJBOLJE bi bilo na delicu zelene povrsine izmedju zgrade sadasnjeg Suda i SPENS-a. Tu postoji travnata povrsina kojoj bi moglo da se oduzme nekoliko kvadrata.

    Shvatate li simboliku ????????
  • ns

    01.04.2014 19:18
    a na ulazu još stoji "add some drama to your nightlife" koja ironija, jbš mi sve ako ne odem i ne počupam to platno, ovo ismejavanje dve godine traje, kad ne možemo da počupamo mu*a odgovornima, njima se u međuvremenu produžavaju mandati i inspektorske dozvole, dokle?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti