DS negira otkaz zbog prelaska u NDS

Član NDS Vlatko Ratković razrešen je sa dužnosti pomoćnika pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine, saopštili su u NDS-u.

Član Nove demokratske stranke Vlatko Ratković razrešen je sa dužnosti pomoćnika pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine, saopštili su u NDS-u.

Kako navode, odluka Vlade Vojvodine, odnosno Demokratske stranke i Bojana Pajtića  o razrešenju sa dužnosti je bez ikakve prethodne najave i bez obrazloženja.

"Ovo se ne može posmatrati drugačije nego kao izraz pukog revanšizma zbog Ratkovićevog angažmana u Novoj demokratskoj stranci i kažnjavanje političkih neistomišljenik", kažu u NDS-u.

Nova demokratska stranka najoštrije osuđuje ovaj čin Vlade Vojvodine i podseća da je Vlatko Ratković dužnost pomoćnika pokrajinskog sekretara sa koje je razrešen obavljao od 6. februara 2013. godine i da tokom njegovog rada u sekretarijatu nikada nije bilo apsolutno nikakvih primedbi na način na koji je obavljao svoj posao.

DS: Nije otkaz, već razrešenje

Pokrajinski odbor Demokratske stranke negira da je Vlatko Ratković žrtva političkog revanšizma DS-a i Bojana Pajtića, jer, kako kažu, on "nije bio zaposlen, nego na funkciji za koju je odgovorna DS".

"Da je, kojim slučajem Bojan Pajtić prešao u drugu stranku, ne bi više imao pravo na podšku poslanika Demokratske stranke, jer mesto predsednika Vlade Vojvodine, prema koalicionom dogovoru, pripada Demokratskoj stranci", navodi se u saopštenju demokrata.

Podsetimo da je nedavno formirana poslanička grupa Novedemokratske stranke u Skupštine Vojvodine i čini je pet dosadašnjih poslaniika demokrata - Robert Santo, Tanja Dokmanović, Ivana Milić, Mato Matarić i Miloš Gagić. Kako su ranije naveli, oni su spremni da idu na pokrajinske izbore, ali za sada nije odlučeno kako bi glasali u slučaju zahteva za raspisivanje izbora.

Formiranjem poslaničke grupe NDS, vladajuća većina u Skupštini Vojvodine oslabljena je za pet poslanika, ali i dalje ima dovoljno poslanika da Vlada Vojvodina opstane. DS sada ima 53 poslanika, tako da sa Liginih 10 i SVM-ovih 7 i dalje imaju jaku većinu od 70 poslanika. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • dalinda

    03.04.2014 08:29
    Nista cudno...potpuno skladno i sa stilom demokratske stranke...
  • ksenija

    02.04.2014 16:05
    Pa oni negiraju i sami sebe...
  • mariella

    02.04.2014 14:08
    Cisti revansizam. Hoce DS i Pajtic druge da upozore da ce tako proci ako napuste DS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti