Zvonka Bodana proglasili svetskim mafijašem

Priča o "dugogodišnjem međunarodnom prevarantu Zvonku B.", objavljena u holandskom listu Algemajne Dagblad, ipak nije prvoaprilska šala, jer je ovaj list našem proslavljenom pevaču uputio zvanično izvinjenje za, kako kažu "grubu novinarsku grešku".
Priča o "dugogodišnjem međunarodnom prevarantu Zvonku B.", objavljena u holandskom listu Algemajne Dagblad, ipak nije prvoaprilska šala, jer je ovaj list našem proslavljenom pevaču uputio zvanično izvinjenje za, kako kažu "grubu novinarsku grešku".

Naime, Holandski dnevni list Algemajne Dagblad objavio je 1. aprila opširni tekst o "belosvetskom prevarantu Zvonku B." koji je ilustrovao fotografijom našeg poznatog pevača starogradskih pesama Zvonka Bogdana, ispod koje stoji opis: "Čas prebogati poslovni čovek, čas belgijski princ".

U ovom bizarnom članku, preko skoro cele četvrte stranice stoji da je "Zvonko B." dugogodišnji međunarodni prevarant i "majstor prerušavanja", ističući da on, koristeći brojne lažne identitete, "uvek pokušava da prevarom dođe do enormnih suma novca". U tekstu se dalje navodi da je poslednji poduhvat "Zvonka B." pokušaj da Vatikan prevari za "3.000 milijardi evra", piše autor Luk Kortekas, opisujući "prevaru veka" o kojoj "bruje Italija i Vatikan". Konačno, autor teksta prenosi i "internet teoriju zavere" da 'Zvonko B' zapravo "nije kreten i prevarant", već "mađarski predstavnik u Komitetu 300, na čijem je čelu niko drugi do britanska kraljica Elizabeta". Taj komitet, po holandskom listu, u ovim teškim vremenima štiti svoje finansijske interese na račun građana. "Zvonko je njihova marioneta i sigurno nije ono što kaže da jeste", zaključuje Alhemajne dahblad.

Zvonko Bogdan je, povodom ovog članka, rekao agenciji Beta da mu je holandski list uputio ozbiljno izvinjenje i da su naveli da ne znaju kako je moglo doći do tako "grube greške" i kako je njegova fotografija stigla u taj članak. "Oni su dužni da napišu demanti, koji će biti jednako vidljiv u novinama kao što je bio vidljiv i tekst. Obećali su da će to učiniti", rekao je Bogdan na pitanje da li će tužiti holandski list.

Tekst je objavljen u izdanju od 1. aprila, ali list ničim nije naznačio da bi priča o "Zvonku B." mogla biti prvoapriska šala. Na istoj stranici rubrike "U vestima", holandski dnevnik objavio je kratke tekstove o akciji pomoći devetogodišnjaku obolelom od raka i o promenama kamatnih stopa na bankovne kredite. Priču o "Zvonku B.", Algemajne Dagblad objavio je i na svojoj internet stranici, ilustrovanu fotografijom Zvonka Bogdana, pod naslovom "Holandski prevarant je majstor prerušavanja".

Da ova priča nije prvoaprilska šala potvrđuje i trag ove vesti. Naime, vest o neverovatnoj bankarskoj transakciji, kada su dva muškarca ušla u Vatikansku banku, sa koferom u kojem je bilo više od 866 milijardi dolara, prvi je objavio italijanski list "Il Tempo" i to 30. marta, dakle, dva dana ranije. U tekstu italijanskih novinara, koji više podseća na isečak iz kriminalističkog romana, jasno se navodi da se radi o državljaninu Austrije Zvonku Berdiku, a članak je čak ilustrovan i njegovom slikom.

Kako je Austrijanac Zvonko Berdik postao poznati pevač starogradskih pesama iz Srbije možemo samo da naslutimo.
  • coco

    03.04.2014 09:03
    @ssd

    To je bio tek malo veći neseser. Stalo tačno 8,66 „cigli“. Svaka „cigla“ 100 novčanica po milijardu $. Prosto zar ne? Stane pod mišku...
  • Jane Doe

    03.04.2014 07:12
    Da, da, Google im pomrsio konce :D Što se tiče Zvonka, ma nek' je on nama živ i zdrav!
  • Muzički kritičar

    03.04.2014 06:48
    What a surprise!
    1) E, baš ume taj HIP-HOPER da iznenadi.
    2) I od Kurirovih vesti ima gorih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti