Ruši se zid na Podbari koji je pretio đacima

Počelo je rušenje problematičnog zida u Šumadijskoj 14 na Podbari, koji je pretio da se uruši u dvoriše OŠ "Đura Daničić" i povredi đake.
Počelo je rušenje problematičnog zida u Šumadijskoj 14 na Podbari, koji je pretio da se uruši u dvoriše OŠ "Đura Daničić" i povredi đake, o čemu je 021 pisao početkom marta.

Iz ZIG-a je stigla potvrda da je, po nalogu Građevinske inspekcije, radnicima naloženo da poruše taj zid i da zatim izgrade nov i funkcionalan kako bi prolaznicima i đacima škole "Đura Daničić" omogućili siguran prolaz ulicom.

Međutim, napušteno dvorište bivše fabrike "Niva", koje se graniči sa školom i dalje je problematično i rizično, jer stoji zapušteno, sa zidovima i ogradama koje prete da se sruše na Šumadijsku ulicu i u dvorište škole. Dodatan problem je, kako kažu Novosađani koji su nam se obratili, činjenica da se u tom napuštenom dvorištu okupljaju beskućnici i narkomani.

I dok su u Građevinskoj inspekciji za 021 rekli da oni znaju za ovaj problem i da su ZIG-u već izdali nalog za njegovo rešenje, u ZIG-u kažu da u vezi sa tim nemaju nikakav nalog, kao i da to nije u njihovoj nadležnosti. (Gordana Ćosić)
  • NSdjanka

    05.04.2014 21:27
    Tuga
    U tu Nivu sam išla po novogodišnje paketiće.
    I sad, pitam se, da li je motiv privatizacije bio prostor u centru Novog Sada ili profit u sanitetskoj tekstilnoj industriji.
    Sad slobodno mogu da ruše.
  • pera

    05.04.2014 14:08
    Ne znas sta je gore , da li pomenuti zid ili strucnjaci koji ga ruse .
  • 05.04.2014 08:39
    Obratite paznju!!!!!!!!!
    Na visokosofisticiranu HTZ opremu radnikia koji ruse zid. U pitanju je kaciga najmodernije proizvodnje koja stiti od udaraca u glavu, zastitne rukavice, ojacane cipele, radni mantili koji pokazuju kojoj irmi pripadaju radnici.

    Objekat rusenja je ogradjen propisno kako ne bi doslo do nesrece....

    OVO JE SRBIJA danas !!!!!

    Ko je angazovao ljude, ko je prijavi pocetak radova, ko izvodi radove?
    Postavljam pitanje gradjevinskoj inspekciji i inspekciji rada: ko bi odgovarao da nastrada neko od dvojice na slici? Ili neko ko bi slucajno prosao a da se zid obrusi na njega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti