Vučević: Sledeće nedelje novi koalicioni sporazum

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da će u toku sledeće sedmice biti formulisan novi koalicioni sporazum.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da će u toku sledeće sedmice biti formulisan novi, odnosno, redefinisan postojeći sporazum između članica vladajuće koalicije u Novom Sadu.

Vučević je kazao da će posle konsultacija sa svojim najbližim saradnicima odlučiti da li će sa svakim koalicionim partnerom razgovarati pojedinačno, ili će o toj temi razgovarati na zajedničkom sastanku predstavnika vladajuće koalicije ili će, kako je rekao, "u igri biti i jedna i druga opcija".

"Sa nekima sam već obavio načelni razgovor i obavestio ih u kom pravcu ćemo ići, tako da većina njih mislim da prepoznaje ono što sledi", rekao je Vučević, koji je nedavno najavio redefinisanje odnosa unutar vladajuće koalicije u novosadskom parlamentu, sa ciljem poboljšanja kvaliteta rada i rukovođenja javnog sektora u gradu.

Vučević je kazao da pod redefinisanjem podrazumeva utvrđivanje ciljeva i načina rada u narednom periodu u kom se, kako je kazao, gradska vlast mora mnogo više iskazati u ekonomičnosti i efikasnosti, kako u gradskoj administraciji, tako i u komunalnom sektoru.

"Svi oni koji su imenovani ili postavljeni za određene poslove moraju te poslove i da obavljaju efikasno, a ne da ih prepuste nekom drugom i očekuju da ih neko drugi rešava. Ako neće da rade svoj posao onda je najnormalnije da se sklone i ne smetaju", naglasio je Vučević.

On je istakao da uvažava koalicione partnere i da mu je drago da se većina njih izjasnila da podržava redefinisanje odnosa unutar koalicije, ali je naglasio ga najviše interesuje šta o tome misle Novosađani.

"Ako Novosađani ne budu zadovoljni ni sa redefinisanim odnosima, i ako budu mislili da ni to nije dovoljno za njihov bolji život, onda ja ne mogu zaustaviti neke procese, jer pitanje legitimiteta je prvorazredno za Srpsku naprednu stranku, političku opciju kojoj pripadam, i od toga nikada nećemo odustati", rekao je Vučević.

Na pitanje da li će Srpska napredna stranka o redefinisanju odnosa u rukovođenju Novim Sadom, osim sa aktuelnim koalicionim partnerima razgovarati i sa predstavnicima opozicije, Vučević je rekao da će prvo razgovarati sa aktuelnim koalicionim partnerima od kojih očekuje da nastave saradnju.

"Ukoliko neko od njih ne bude smatrao da firme koje dobijaju subvencije treba da prestanu da troše novac na donacije, reprezentacije i reklame, posebno monopolske firme onda ne znam kako ćemo postići dogovor", kazao je Vučević, dodajući da redefinisanje znači da će SNS izaći sa vrlo jasnim principima i zadacima koji treba da se ispune.

Tek nakon osnovnih principijelnih pitanja razgovaraćemo o kadrovskim rešenjima, kazao je Vučević, istakavši da će o njima sigurno biti razgovora iako su ta pitanja, kako je kazao, u drugom planu u odnosu na osnovne principe rada.

"Neke ciljeve mogu da sprovedu novi ljudi, a ne isti i to je prosto politička realnost", rekao je Vučević, pojasnivši da će SNS izaći sa vrlo jasnim i proverljivim ciljevima, kojih neće biti mnogo, ali će biti sa vrlo jasnom porukom.

Gradonačelnik Novog Sada je kazao da će, ukoliko neki od partnera ne prihvate njihov predlog, o tome jasno obavestiti javnost i saopštiti da, kako je rekao, "taj i taj ne želi da se prekine sa kupovinom novih automobila ili ne želi da se prekine sa zapošljavanjem u javnim preduzećima bez odobrenja gradonačelnika i gradskog veća".

Komentari 112

  • Zoro

    13.04.2014 09:56
    Obecanja, obecanja, obecanja...
    Secate li se obecanja, pre Nove 2014. o promenama u koaliciji, secate li se obecanja od pre 10 dana o rekonstrukciji ???
    I jos uvek NISTA...
    Da li ste citali knjigu : "Alibaba i 40 razbojnika..."
    Ja nisam, pa vas molim da me podsetite na sta vas asocira !?!?!
  • E Vučeviću

    07.04.2014 08:25
    Mlaka voda
    E ko bi rekao da gradonačelnik ovoliko želi vlast po svaku cenu, što znači da će Novosađani morati da trpe još neko vreme bahatost, bezobrazluk i ostale vrline vladajuće koalicije, a pre svega Treće Srbije i ostalih.
  • 06.04.2014 20:16
    SPO pod zastitom SNS placi Novi Sade. SNS stiti mafijase iz SPO. Dakle dokle god ne vidimo da lete spo d3 i trcesrbijanci SNS bi bilo najpametnije da cuti
    Sem ako se SPO vec nije utopio u SNS. Treba nekako da se oduze za kupuvinu glasova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti