Protest u "Radosnom detinjstvu"

Zaposleni u "Radosnom detinjstvu" najavili su za danas protest ispred Gradske kuće.

Zaposleni u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" najavili su za ponedeljak u 17 časova protest ispred Gradske kuće.

Kako se navodi u pozivu, radnici izlaze da "izraze nezadovoljstvo". - Idemo ispred Ustanove koja nam je osnivač da pozovemo na odgovornost ljude koji nam i dalje kroje ovakvu sudbinu,a kojima očigledno to ide u prilog - stoji u pozivu zaposlenima.

Ogranizatori su naveli i da je sindikat saglasan sa protestom. Takođe se mole roditelji upisane dece u vrtiće, kao i svi oni koji žele da dođu na ovaj skup i podrže ga i time doprinesu poboljšanju i rešavanju problema, jer je situacija u ustanovi katastrofalna.

- Novca nema ni za osnovne potrebe funkcionisanja vrtića: za obroke dece, za gorivo za kombije koji raznose hranu, za sredstva za higijenu, a o platama radnika da i ne govorimo - navodi se u pozivu.

Podsetimo da se predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" nalazi u velikim finasijskim problemima zbog dugova, zbog čega su im blokirani i računi.

  • roditelj

    26.04.2014 13:53
    roditelj
    Podrška svim zaposlenima jer oni nisu krivi što je rukovodstvo loše poslovalo i što direktor i njegovi saradnici imaju nenormalne plate. Ako se nema para onda svi treba da imaju jednako malu platu dok ne izađu iz dugova. A sada i daju otkaze bez kriterijuma, odnosno onaj koga štiti SNS taj ostaje a dugi koji nemaju tu protekciju lete napolje. Opet ista priča... To je za SUD, pa će posle opet da se pitaju što moraju da plate troškove korumpiranih odluka.
  • stranac

    10.04.2014 23:24
    nezamislivo
    Privilegija je svugde u svetu dete upisati u drzavni vrtic.Znam iz vlastitog iskustva!Kriterijumi su mnogo veliki pri odabiru a kada tamo udes moras da se ponasas kako ti oni kazu pa cak i dete da ti se ponasa u skladu sa njihovim pravilima inace letis napolje, pa se onda ceses sto dete nisi vaspitao kako pravila nalazu.Ovde sam bio sokiran kada sam pre neki dan odveo svog sestrica u vrtic!Zena,predpostavljam mama otima se sa detetom dok je ono besomucno sutira i vristi na nju jer ne zeli da skine naocare za sunce!Izlazi vaspitacica i uzima dete dok je on cupa za kosu! Ukratko opisana meni nezamisliva situacija.On cupa vaspitacicu.Pitam ja sestica sta ce sada da bude a on odgovara nista da je tako skoro svaki dan.Uredu ako se bunite radi para koliko sam razumeo, ali sta ce biti sa ovim sto vas deca biju ili je to vama normalno!?Navikle a....Nista mi nije jasno????
  • 10.04.2014 21:24
    grad ništa ne plaća
    kad ćete shvatiti, ne plaća grad 80%, grad samo usmerava novac prikupljen od dažbina, plaćamo mi, svi gradjani, a najveći deo tog novca prikuplja se od firmi kroz raznorazne poreze i takse. tu još treba naglasiti da državne firme posebno one velike uopšte ne uplaćuju te stavke, za razliku od privatnika kojima bi u tom slučaju odmah sledio katanac. ali to nije tema, da ne trolam dalje... živeli, živele

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti