FOTO: Obeležen Dan zdravlja u studenjaku

Povodom Dana zdravlja, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata organizovao je manifestaciju pod sloganom "Zajedno za zdravlje".

Povodom Dana zdravlja, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata organizovao je manifestaciju pod sloganom "Zajedno za zdravlje".

Na platou iza studentske ambulante, građani su imali prilike da besplatno izmere pritisak i količinu šećera u krvi, kao i da se informišu o prevenciji malignih bolesti.


Organizovana je i akcija zamene cigarete za jabuku. Član Gradskog veća za zdravtsvo Zoltan Horvat istakao je značaj prevencije širenja vektorskih zaraznih bolesti koje prenose insekti, kao što su komarci, krpelji, grinje i peščane muve.

One čine 17 odsto visokorizičnih bolesti, među kojima su najčešće lajmska bolest i kožna lajšmanijaza.

  • Dragan

    07.04.2014 21:05
    Svaka čast
    Sve čestitke na akciji! Očigledno da još postoje neki ljudi (lekari, direktori) koji prepoznaju značaj prevencije bolesti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti