Novi Sad dobija pauk na vodi

Prvi put posle 10 godina novosadski deo Dunava ponovo će dobiti pauka na vodi, koji će praviti čistku na reci i uklanjati plovila bez dozvole.
Prvi put posle 10 godina novosadski deo Dunava ponovo će dobiti pauka na vodi, koji će praviti čistku na reci i uklanjati plovila bez dozvole.

U toku je javna nabavka Gradske uprave za inspekcijske poslove, koja je raspisana za rečnog tegljača koji će već ovog leta obavljati posao koji već godinama niko ne radi, piše list 24 sata.

Prema procenama inspekcije, uz novosadsku obalu Dunava privezano je oko 4.000 brodova, splavova, čamaca i drugih plovila, pri čemu svega nekoliko vlasnika ima dozvolu Gradske uprave za zauzeće obale. Bez obzira na to što saobraćajni inspektori svakog leta proveravaju dozvole vlasnika plovećih objekata, do sada nisu imali mogućnost da uklanjaju plovila sa obale.

- Kada inspektori ne nađu vlasnika plovila, a utvrde da on nema dozvolu za zauzeće obale, ostavljaju mu nalog na plovilu kao opomenu i apel da što pre pribavi odobrenje od Gradske uprave. Ukoliko to ne uradi, piše se nalog za uklanjanje plovila sa obale. Međutim, samo fiktivno, jer taj posao niko nije obavljao. Zato će saobraćajna inspekcija, posle tendera za tegljača, konačno moći da počne sa ozbiljnim kažnjavanjem svih plovila koja uzurpiraju obalu Dunava, a da za to nemaju dozvolu - rečeno je u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

  • Bakuss

    10.04.2014 06:20
    Kamenjar
    Jel neko zna da li i Kamenjar spada pod upravu grada?Tamo svaka kuca ima svoju privatnu marinu, naravno da nisu platili uzurpaciju obale.Samo da bi njih uklonili treba im 2 godine.Ali naravno njih niko nece dirati jer je to krem Novog Sada.
  • Ćevara

    09.04.2014 11:19
    Jednom , davno..
    sam komentarisao cenu pecaroške dozvole... Ovo je ista stvar!
    Treba običnog čoveka oterati sa Dunava, sa reke, da ne vidi šta radi mafija!
    Nafta, kukuruz, žito, bela tehnika i sl.
    Oterati ljude sa reke ! Jel ima većeg zločin???
    Jel treba svi da sedimo u kafićima i punimo džepove nezastim kumovima političara - kafedžijama koji, uzgred i ne plaćaju porez državi, vode duple knjige i šta sve ne rade da se obogate...
    I da imam 200.000 platu (a nemam) opet ne bi sedeo u kafiću!! Sedeću na obali Dunava u ilegali, kao Tihi i Prle. Ko Vas jebe hohštapleri i "derači kože sa ledja sirotinje"!!!
  • -

    09.04.2014 10:18
    -
    nanesite govnima i pesak kao mol do splavova kao ds i borovica pretprosle godine pa da uzivamo u mirisu crknutih riba i mulja zato sto voda ne otice

    a vi sa 021 dodjite pa opet slikajte kako je nemati mozak milo em drago

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti