Večeras je Noć biologije na PMF-u

Danas se održava četvrta po redu manifestacija "Noć biologije", u organizaciji Departmana za biologiju i ekologiju PMF-a.
Danas se održava četvrta po redu manifestacija "Noć biologije", u organizaciji Departmana za biologiju i ekologiju PMF-a.

Posetioci će imati priliku da učestvuju u pedeset interaktivnih radionica koje su za njih osmislili oraganizatori.

Manifestacija je namenjena svim uzrastima, od osnovaca do studenata, a tokom dana će biti organizovan niz radionica, projekcija filmova, debata i predavanja, kao i maskenbal za najmlađe.

Organizatori su najavili da će amfiteatri i učionice fakulteta biti pretvorene u prostore za sticanje novih znanja iz evolucione biologije, botanike, anatomije i morfologije biljaka, zatim antropolgije, biohemije i zaštite životne sredine. U večernjim časovima biće održana Karl Poper (Karl Popper) debata sa studentima završnih godina, pod nazivom "Genetski modifikovani organizmi", a u stručnoj komisiji debate radiće profesori i saradnici sa Katedre za genetiku. Deo programa biće posvećen i filmu, a posetioce očekuju projekcije "Priča jedne mladice" autora Jovane Milanko i Dušana Brkovića, kao i film "Konji Krčedinske ade" autora Olivera Fojkara iz Zavod za zaštitu prirode Vojvodine.

Noć biologije počinje u 16 sati i traje do ponoći.

  • 12.04.2014 09:52
    Za Sunflower i Bravo @BioNS
    Neznam cemu tolika ogorcenost povodom jedne tako lepe manifestacije, koja uzgred nije bila namenjena buducim studentima vec je vecina posetilaca bila iz osnovnih skola. Oni treba da zavole prirodu i da je cuvaju sto su ovde imali prilike i da nauce. Bilo je predivno i vrlo poucno. A sto se tice posla sta mislite da ste zavrsile medicinu,prava,menadzment,ekonomiju, poljoprivredni, filozofski... lakse biste nasle posao u ovoj i ovakvoj drzavi? Verujte da ne. Zato nemojte misliti da je vama jedino tesko i da ste vi jedine bez posla. A organizatorima i studentima volonterima na Noci biologije SVAKA CAST ucinili ste da deca posle ovoga imaju lepsi osmeh i da shvate da je biologija prelepa nauka.
  • Sunflower

    11.04.2014 11:14
    Bravo @BioNS
    Svaka ti je na mestu. Jedna sam od tih nesrecnika koja je zavrsila biologiju,smer profesor biologija. Do sada imam samo godinu dana staza u struci. Uglavnom su to bile zamene po fruskogorskim selima. Nauka jeste lepa i veoma zanimljiva i u to vreme je bila veoma teska. Iz ove perpektive mogu samo reci da je to bilo studiranje iz ljubavi.A da mi je ova pamet a one godine sada bih znala sta da radim.Bilo je to tesko vreme. Moji roditelji su se mnogo cega odrekli da bi mene kao podstanara skolovali u NS.Dolazak na ispite za vreme bombardovanja tdj. je bio prilicno stresan,pa se tu nadje neki profesor koji vam uteruje strah u kosti,obimni ispiti... Ali tada sam smatrala da je moje samo da ucim i sto pre da stignem do diplome a da me posao ceka odmah posle toga. A onda, onda se suocavate sa rodbinskim i stranackim zaposljavanjem i nekim novim trulim sistemom vrednosti. I samo da zakljucim,ovo promovisanje je bitno samo za davno ustolicene profesore!!!
  • BioNS

    11.04.2014 08:40
    Popularizacija nepotrebnog
    Kada se vec organizuju manifestacije ne bi uopste bilo lose da se ispred departmana okace zivotne price ljudi koji su stekli diplome tog fakulteta, o tome kako rade u picerijama, kafanama, kopirnicama i kineskim prodavnicama. Oni koji uloze u svoje obrazovanje na tom fakultetu su potrosili novac i vreme, da bi kasnije mogli da racunaju samo na izvesnost biroa i beskrajnog maltretiranja konkurisanja na mesta koja su unapred rasporedjena poznanicima, rodbini i politickim poslusnicima. I da, volontirala sam, posto je to generalni savet za sve koji zavrse taj fakultet. Volontirajte. Da jedete ne morate, da zivite ne morate. Volontirajte. Volontirajte jer na fakultetu niste stekli nikakvo iskustvo i vestine da bi mogli da radite bilo kakav posao u skladu sa strukom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti