Prevario kupce stanova za 640.000 evra, zgradu nikad nije podigao

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv investitora Dragana S. iz Nadalja zbog sumnje da je prevario 19 kupaca stanova.
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv investitora Dragana S. iz Nadalja zbog sumnje da je prevario 19 kupaca stanova.

On je od građana iz Novog Sada Srbobrana, Bečeja i Bačke Topole od kojih je ukupno uzeo oko 640.000 evra.

Rok za igradnju zgrade na Somborskom bulevaru bio je kraj 2009. godine, ali je u međuvremenu nad njegovim preduzećem pokrenut stečajni postupak, a gradnja objekta nikada nije ni počela.

Ovaj investitor je sa kupcima stanova sačinio ugovore o kupoprodaji u periodu od 1. januara 2008. do 31. oktobra 2010. godine, a rok za izgradnju bio je kraj 2009. godine. Njegova firma, koje je trenutno u stečaju, duguje državi trenutno 64 miliona dinara na ime poreskog duga.

U Novom Sadu ime više investitora prevaranata, a jednom od najpoznatijih Savi Babiću još uvek traje suđenje za duplu prodaju stanova kojom je prihodovao više od 1.800.000 evra.

  • 28.07.2014 13:42
    franka juraj
    za sud u novom sadu,samo jedna reč-zlo,kakvo ne postoji.šta sud u novom sadu radi sa svojim donetim presudama?da li se te presude izvrše ili završe u fioci na dnu?
  • Miriam

    01.07.2014 18:21
    aca draca a gradnja
    124 ljudi je kupilo stanove na subotickom bulevaru u ns 2009 I nikom nista.. a aco draca se seta po novom sadu kao da nikom zivom neduguje.. I uvek ima neku pricu u svakom rukavu po jednu kako samo sto se nije resilo I kako je prodao novom investitoru koji ce to ozidati itd... 5 godina tako a mi ostasmo bez stanova I bez para... eeeeee.. drzavo srbijo dokle tako???
  • PAJO

    15.05.2014 18:19
    OSIGURANJE
    Sve se to može lagano rešiti,svaki investitor položi depozit na opštinski račun u iznosu od milion eura pa ako dođe do prevare iz te sume se namiruju prevareni a ako na kraju balade bude sve u redu vrnu mu se pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti