Grad subvencioniše sa 300.000 nezaposlene koji počinju sopstveni biznis

Grad Novi Sad je raspisao javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.
Grad Novi Sad je raspisao javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

- Reč je o meri iz Akcionog plana zapošljavanja za 2014. godinu, koji Grad donosi sa ciljem uspostavljanja stabilnog i održivog trenda rasta zaposlenosti kroz otvaranje novih radnih mesta, podsticanje preduzetništva i prilagođavanje obrazovnih programa potrebama tržišta rada. Ovom konkretnom merom, cilj nam je zapošljavanje kroz podsticanje preduzetništva - izjavio je član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenim licima koja se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu i koja imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla. Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od najviše 300.000 dinara za otpočinjanje sopstvenog posla osnivanjem preduzetničke radnje ili privrednog društva, ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos.

Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da registrovanu delatnost obavlja najmanje 12 meseci. - Za lica kojima se odobri subvencija za samozapošljavanje, Grad je Akcionim planom zapošljavanja predvideo i i edukaciju-mentorstvo u smislu pomoći u vođenju novootvorene radnje ili preduzeća, kao i stručne konsultacije u vezi sa samim poslovanjem, daljim razvojem i proširenjem delatnosti, kao i opstankom na tržištu - istakao je Sečujski.

Sve potrebne informacije o javnom pozivu za samozapošljavanje mogu se dobiti u Gradskoj upravi za privredu u Rumenačkoj 110a, telefonom na brojeve 021/452-414 i 021/6614-085, odnosno na sajtu Grada.

  • racunica

    10.04.2014 07:33
    -
    daju 300000, a onda uzmu milione na ime poreza na imovinu za supu u kojoj tu delatnost obavljaju. a gde su ostali nameti, ihaaaaj
  • Lalla

    09.04.2014 23:15
    ajde ,,,,,
    ostaju cinjenice;
    da u Gradu ima dosta onih koji obavljaju delatnosti na "crno"
    iliti ne prijavljeni,iz prostog razloga sto su nameti takvi da je tesko se uklopiti.....
    a da je to tako povoljno,verovatno bi se prvi javili,da uzmu novce i ozvanice nesto vec sto postoji,,,,,,,
    a najbolji primer je nelojalan odnos Grada prema ljudima koji su nakon rasformiranja prethodne odzacarske firme,formirali SZTR,,,i onda je Grad osnovao monopolisticku firmu i namtenuo obavezan harac sve suprtno Zakonu!!!!
    i najverovatnije je; G Ha Ha u pravu da se odbrava po poznatim kririjumima,,,,i sa prepoznatljivom odgovornoscu,,,poput JP gde se arce pare;na lupanje sluzbenih automobila,sluzbenih prostorija,,,,
    i kraja nema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,
  • 09.04.2014 23:02
    To je dve i po hiljade evra. Time cete da otvorite sta? Preduzece? Za ozbiljan posao-malo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti