Zeleni masovno napuštaju Tadićevu stranku

Šest vojvođanskih odbora nekadašnjih Zelenih Srbije danas i juče priključilo se ranije raspuštenim odborima i napustilo sada već bivšu stranku.
Šest vojvođanskih odbora nekadašnjih Zelenih Srbije danas i juče priključilo se ranije raspuštenim odborima i napustilo sada već bivšu stranku.

Kako 021 saznaje, odluku o kolektivnom istupanju iz stranke NDS-Zeleni doneli su odbori u Zrenjaninu, Sremskim Karlovcima, Novom Kneževcu, Sremskoj Mitrovici, Subotici - MO Palić i na Novom Beogradu.

Odluku o istupanju doneli su i poverenici iz Ćuprije, Sombora, Kanjiže, Srbobrana, Inđije, Žablja i Novog Bečeja. Ujedno je i predsednik nacionalnog biroa za politiku zelenih Božidar Micić takođe podneo ostavku na sve funkcije i istupio iz partije.

U svojoj odluci odbori su naveli kao razlog netransparentno odlučivanje i vođenje stranačkih pregovora, bez jasno prezentovane strategije, ciljeva i uslova pod kojima je izvršeno ustupanje stranke na korišćenje političkoj grupaciji predvođenoj Borisom Tadićem. Kako je kazao bivši potpredsednik Zelenih Srbije Goran Čabradi, time je trajno narušen ugled Zelenih Srbije i izneverene vrednosti za koje se "zeleni"zalažu.

- Nakon jučerašnje izjave bliskog Tadićevog saradnika Aleksandra Senića, da NDS neće prikupljati potpise za registraciju, jer ta stranka već postoji i da su Zeleni Srbije već ujedinjeni sa NDS-om, jasno je da je članstvo nekadašnjih Zelenih Srbije obmanuto od strane predsednika Ivana Karića. Takođe je ugled u evropskoj porodici zelenih partija trajno narušen, a u pitanje doveden i sam opstanak i smisao postojanja ovakve političke stranke - kaže Čabradi.

Goran Čabradi, koji rukovodi raspuštenim novosadskim odborom uputio je poziv i ostalim odborima nekadašnjih Zelenih Srbije da ne odustanu od "zelenih" ideja i da se uključe u formiranje nove autentične zelene stranke koja će dosledno boriti za vrednosti zbog kojih su i ušli u bivše Zelene Srbije. Kako 021 saznaje, nova stranka bi trebalo da bude formirana već početkom juna, a okupiće minimum 80% nezadovoljnih članova Zelenih Srbije.

Inače, isključeni novosadski odbor je najaktivniji odbor Zelenih u Srbiji i čini ga 50% od ukupnog broja članova. Letos su u dvomesečnoj kampanji "Misli srcem, jedi zdravo, stop GMO" prikupili 15.000 potpisa u Novom Sadu, a oko 20.000 na čitavoj teritoriji Vojvodine.

  • 10.11.2014 14:33
    Prljavi zeleni
    Zeleni su čista stranka. Potpuno su čisti da bez Borisa Tadiča nastave da profitiraju sa strankama koje su sada na vlasti.
    Zeleni su prljavi.
  • Bojan

    28.05.2014 08:37
    Jedina prava i iskrena
    Priključite se svi u jedinu pravu, iskrenu i jednistvenu Partiju. ZELENA EKOLOŠKA PARTIJA !
    Razmislite zašto Ivan Karić nije hteo ujedinjenje sa našam strankom....
  • 10.04.2014 15:33
    komentatoru Zeleni
    Vase ideje o cistoj zemlji, vodi i vazduhu niko ne osporava. Takodje ste upravu kada kazete da ekologija dobija sve vise na znacaju i da se mnoge partije interesuju za ekolosku sredinu. Partije koje se interesuju za ekologiju se sete ekologije kada im to ide u prilog kao npr Boti u ovom slucaju da bi se zaposlio na 4 godine jer je ostao na birou. Takodje i mnoge proruske i nacionalisticke partije se sete ekologije kada treba popljuvati Zapad a da pri tome ni rec ne kazu kakve se sve ekoloske katastrofe dogadjaju u toj istoj Rusiji idr azijskim i africkim zemljama. Hocu reci da im sluzite kao sredstvo koje treba iskoristiti jer vi u stvari verujete u ideju zdrave sredine a oni iskljucivo u ideju novca i moci.
    Ne mozete uveriti nikog u znacaj zdravih zemaljskih biosfera ako vas nasamare ovakvi providni mangupi. Cinimi se da je jedan od ekoloskih principa i ferplay partnerstvo, o kojem vi ocito niste vodili racuna. A od Bote ce te jos stosta ruznog doziveti-ovo je samo pocetak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti