Uklonjena divlja deponija na Adicama

Završava se uklanjanje divlje deponije u Slavujevoj ulici na Adicama, koja je godinama predstavljala opasnost po zdravlje ljudi.
Završava se uklanjanje divlje deponije u Slavujevoj ulici na Adicama, koja je godinama predstavljala opasnost po zdravlje ljudi.

Član Gradskog veća za komunalne delatnosti Nikola Ćirović i direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović pozvali su sugrađane da otpad odlažu u kontejnere, a građevinski šut i stare komade nameštaja na gradsku deponiju, kako bi preventivno delovali i sprečili narušavanje životne sredine i izgleda grada.

"Pozivamo građane da prijave Komunalnoj inspekciji divlje deponije u njihovom okruženju, kako bi ih nadležne službe uklonile. Grad je izdvojio 30 miliona dinara u ovoj godini za čišćenje divljih deponija, što su velika sredstva, a za taj iznos mogu se kupiti dva kamiona za čišćenje javnih površina", istakao je Ćirović.

Ova deponija nastala je zbog nesavesnog ponašanja sugrađana koji su tu bacali komunalni otpad, šut, ali i životinjski otpad, i time ugrožavali životnu sredinu i zdravlje ljudi. Deponija se nalazila na privatnoj parceli što je dodatno komplikovalo rešavanje problema.

Nakon čišćenja divljih deponija, resorna uprava Grada u saradnji sa Gradskim zeleniliom nastojaće da ozeleni terene na kojima su bile deponije, kako bi se sprečilo pojavljivanje novih deponija, a i povećao procenat zelenih površina u gradu.

Prema rečima Vladimira Zelenovića, "Čistoća" je za godinu dana uklonila više od 4.000 divljih deponija koje, osim što ruže grad, predstavljaju i potencijalnu opasnost po zdravlje Novosađana. Između ostalih očišćene su velike divlje deponije u Stepanovićevu, Futogu, Veterniku i Kovilju.

  • gradjanin

    11.04.2014 20:47
    NOVO NASELJE
    Mi gradjani Novog naselje,nismo zadovoljni odrzavanjem ovog Naselja. cisti se samo tamo gde se slikaju, a gde obican narod zivi tu se nista ne radi. Bitno je da komunalije moramo platiti i to bas mi, a vi gospodo ne morate. Zauzmite stav da se ceo Grad ocisti od gadosti. Grad je ljudi prljav pogotovovo Novo Naselje, A NAROCITO OD BUL.JOVANA DUCICA PREMA FUTOSKOM PUTU.
  • Kako hoćeš

    11.04.2014 12:33
    Ima para
    Imaju li taj Ćirović i Zelenović drugog posla nego da prate običnu građevinsku mašinu, da se produciraju i prave jeftin marketing.Oni ne znaju svoj posao i treba da odu.Ko je Ćirovića gledao uživo na sednicama Skupštine grada znaće zašto tako komentarišem.Evo rešenja: postaviti stalne velike kontejnere na većem broju lokacija po Novom Sadu i redovno ih prazniti.Reći ova dvojica: nema para.Ima, ali kako bi se ovi slikali i producirali!Ako ovaj Grad nema para za kontejnere treba da se odrekne statusa Grada.
  • Bojan

    10.04.2014 20:13
    Smece
    Verovali ili ne, setao sam se po Fruskoj gori pre neki vikend, bar 1-2h udaljen od bilo kakvog puta za vozila i usred sume fotelja i kauc. Treba decu uciti od malena kako se radi, a odrasle kaznjavati ako ne rade kako treba. Drugacije ne vredi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti