Neinformisani o novom načinu naplate grejanja

Novosađani još nisu dovoljno informisani o novom sistemu naplate grejanja prema potrošnji, pokazalo je istraživanje agencije SCAN.  
Novosađani još nisu dovoljno informisani o novom sistemu naplate grejanja prema potrošnji, pokazalo je istraživanje agencije SCAN. Gotovo polovina ispitanih izjasnila se da uopšte nije obaveštena, a dosta je i onih koji su čuli, ali im nije jasan novi način obračuna, koji bi prema nekim procenama trebalo da smanji račune za oko 45 odsto.

Branka Bežanov iz Novosadske toplane kaže za Radio 021 da je, na osnovu ovih istraživanja, Novosađane potrebno dodatno informisati o novom sistemu obračuna troškova za grejanje koji će Toplana uskoro primeniti, kao prva toplana u zemlji. "Do sada smo pismeno obavestili potrošače o novom sistemu i to ćemo ponoviti kada gradski parlament verifikuje njegov početak", navela je Bežanov.

Prema ovom istraživanju, čak 63 odsto građana smatra da je u prethodnoj grejnoj sezoni temperatura u stanovima bila zadovoljavajuća. "Oni koji imaju primedbe, žale se da im je bilo hladno u stanovima, da je grejanje u različitim delovima grada nejednako, odnosno da je u nekim stanovima pretoplo, a u nekim previše hladno. Postoji i primedba da Toplana ne pojačava grejanje kada je napolju jako hladno zimi ili van sezone", navodi direktorka agencije, Milka Puzigaća.

Kako pokazuje istraživanje, velik broj građana žalio se na nespremnost sistema pred početak grejne sezone, na loše funkcionisanje kol centra, česte kvarove, zatarelost instalacija, kao i na cenu usluga.

U istraživanju SCAN-a učestvovalo je 1.340 građana iz delova grada koje pokrivaju toplane Istok, Jug, Zapad, Sever i Petrovaradin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti