Prvaci "Prve vojvođanske brigade" u finalu lutkarskih predstava

U ponedeljak 14. aprila uživaćemo u jubilarnom 20. Festivalu lutkarstva osnovnih škola, FLUOŠ, koje je već godinama mesto okupljanja najboljih školskih lutkarskih grupa.
U ponedeljak 14. aprila uživaćemo u jubilarnom 20. Festivalu lutkarstva osnovnih škola, FLUOŠ, koje je već godinama mesto okupljanja najboljih školskih lutkarskih grupa, važno mesto razmene iskustava i druženja zaljubljenika u lutkarstvo.

Deci je lutkarstvo prirodno. Lutkama se igraju od malena i nije im strano da omiljenim lutkama daju karakteristike ljudi. Zato su sve dečije predstave na ovom festivalu po kvalitetu blizu profesionalnih, jer su deca imala slobodu da pored osnovnog teksta u predstavu unesu i svoje lične impresije i replike, objašnjava za 021 učiteljica Sanja Stanković, koja vodi najmlađu grupu na takmičenju, prvake iz "Prve vojvođanske brigade" sa Novog naselja.

"Oni to žive, ja sam doživljavala na samoj probi da dete dođe i kaže: "Jao učiteljice, je l mogu ja da kažem sad to", prosto oni su sami dodavali ono kako bi oni hteli, nije im strana gluma, nije im nepoznat tekst, to je njihova priča, iz prvog razreda, ništa neobično".

Na ovogodišnjem FLUOŠ-u biće prikazane najuspešnije lutkarske predstave malenih glumaca izabrane tokom šest regionalnih takmičenja.Udruženje vojvođanskih učitelja, kao organizatori ovog festivala, posebno su ponosni što mogu da prikažu koliko kreativnosti i talenata poseduju naši najmlađi sugrađani, kaže za 021 direktorka festivala Vera Stojšić Gašparovska, koja poziva sve ljubitelje pozorišta da u ponedeljak dođu u Pozorište mladih i uživaju u ovom spektaklu, a ulaz je slobodan.

"U ponedeljak, nakon prijema u Gradskoj kući, u 10h počinje 20. Festival lutkarstva, prvo sa regionalnom smortom na kojoj će nastupiti šest najuspašnijih lutkarskih grupa iz Srbije, a za njima će nastupiti četiri grupe iz zemalja regiona, jedna iz Crne Gore tri iz Bosne, od kojih je jedna iz Sarajeva i dve iz Bosne".

FLUOŠ se, zbog svog velikog značaja za razvoj kreativnosti kod najmlađih, već 20 godina nalazi u Kalendaru smotri i takmičenja Ministarstva prosvete Republike Srbije, kao i kalendarima kulturnih događaja Novog Sada, Vojvodine, i na turističkim i umetničkim sajtovima širom Srbije i okolnih zemalja. (Gordana Ćosić)

  • Dragana

    12.04.2014 06:10
    Čestitke deci i predivnoj učiteljici Sanji.
  • Jan Chi

    11.04.2014 16:57
    podrska iz Izraela
    Podrska uciteljici u ucenicima nase Prve od jednog od prvih ucenika ove skole, jos iz davnih osadmdesetih, dvadesetog veka, jel!
  • Cakana

    11.04.2014 15:26
    Bravo
    Svaka čast deci i svaka čast našoj bivšoj, ali ipak našoj, učiteljici Sanji!!! :-)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti