Zavod: Hajka protiv našeg direktora Šipovca

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad saopštio je da se na ovu zdravstvenu ustanovu i na njenog direktora Mirka Šipovca, povela hajka sa ciljem da se ovoj ustanovi uruši ugled, da se ona diskredituje, te da se njeno poslovanje dovede u spregu sa navodnim kriminalnim i korupcionaškim radnjama.
Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad saopštio je da se na ovu zdravstvenu ustanovu i na njenog direktora Mirka Šipovca, povela hajka sa ciljem da se ovoj ustanovi uruši ugled, da se ona diskredituje, te da se njeno poslovanje dovede u spregu sa navodnim kriminalnim i korupcionaškim radnjama.

Oni su istovremeno najoštrije osudili "tendenciozne pokušaje diskreditovanja jedne zdravstvene ustanove, kao i njenog direktora".

Zavod se oglasio nakon napisa da je Šipovac u policiji prozvao uzbinjivača i otpuštenu radnicu Tatjana Đakonov kao neprijatelja i time je osumnjičio za nedavno rešetanje službenog automobila, nakon čega je ona prošla poligraf.

U podužem saopštenju Zavod navodi da se dela koja je Tatjana Đakonov prijavila odnose na period pre dolaska Šipovca na direktorsko mesto, a da je u više navrata imala razloga da bude otpuštena zbog odsutva sa posla, dostavljanja dokumenata trećim licima i vređanja direktora, a dodaje se i da je jednoj radnici pretila otkazom.

Zavod navodi i da u vezi sa pucnjavom na službeno vozilo Zavoda, direktor ove ustanove, kao ni nadležni SUP-a nisu tražili poligrafsko testiranje Tatjane Đakonov.

- Ona je dobila Upozorenje pred otkaz pre nego što se desila pucnjava na službeno vozilo Zavoda. Stoga, odbacujemo sve navode da pucnjava na vozilo i otkaz gospođe Đakonov imaju bilo kakvu uzročno-posledičnu vezu - stoji u saopštenju Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika.

  • Gordana

    15.04.2014 05:59
    jad i beda
    Ima li vlasti u ovom gradu ? Moze li iko da utvrdi sta su ovi nepismeni likovi i sastavljaci kvazi saopstenja pokrali i da ih konacno smesti iza resetaka. Ima li vlasti u ovom gradu ?
  • Da se cuje i druga strana

    12.04.2014 22:57
    Malverzacije
    Ako je bilo nekih malverzacija, zar za iste nije odgovoran upravo pomocnik direktora za pravne poslove. Jer medicinsko osoblje nije dužno da poznaje pravo. Stoga, je za sve malverzacije bivseg direktora odgovorna upravo pravnica ustanove. Sto tada nije pokrenula krivicne postupke, kada je toliko hrabra. Drugo, uzbunjivacica je dobila opomenu zbog gubljenja delatnosti. I tek onda se osetila ugrozenom i obratila se Agenciji za borbu protiv korupcije.
  • Radnik iz Zavoda

    12.04.2014 22:50
    MANIPULACIJA TATJANE ĐAKONOV
    Tatjana Đakonov je u Zavodu poznata da omalovažava ljude, i to prema školskoj spremi. Konstantno isticanje da je ona magistar i to od para koje joj je platila firma. Dakle, građani Novog Sada, na Fabusu. Takođe, svima u Zavodu je poznato da je u toku 2011. godine bila na bolovanju, dok je istovremeno primala punu platu uz još dodatak stimulacije. Čista zloupotreba, i to od pravnika firme. Takođe, gospođa Đakonov je zaratila ne samo sa direktorom ove ustanove, nego sa polovinom zaposlenih. Neće biti da su se 2/3 zaposlenih izjasnili protiv njenog otkaza. Od 44, izjasnilo se 22. Takođe, gospođa Đakonov je vršila pritiske na zaposlene da potpišu taj papir koji je mrtvo slovo na papiru, jer će ukoliko dođe do smene vlasti, biti pootpuštani svi oni koji nisu potpisali, pod izgovorom da su onda protiv nje. Poznata je po neradništvu, intrigama, lažima i spletkama. Samo po tome i ni po čemu više. Takva je Tatjana Đakonov, koja se ovde brani svim silama i plasira konstantno laži i dezinformacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti