Od ponedeljka stižu novi policajci u Novi Sad

Od ponedeljka će Novi Sad dobiti 100 novih policajaca, jer je 10. klasa završila obuku u Sremskoj Kamenici. U Novom Sadu će raditi 72 policajca i 28 policajki.
Od ponedeljka će Novi Sad dobiti 100 novih policajaca, jer je 10. klasa završila obuku u Sremskoj Kamenici.

U Novom Sadu će raditi 72 policajca i 28 policajki.

Kako su najavljivali iz policije, ovim bi bezbednosna slika grada trebalo da bude povoljnija. Dok se čekalo da ova klasa završi obuku, na ulicama Novog Sada patroliralo je 200 policajaca koji su stigli iz osam policijskih uprava u Srbiji, kao hitna mera pomoći za održavanje reda u gradu.

Novi policijski pitomci biće raspoređeni i u policijske uprave Novi Pazar (87 policajaca) i Prijepolje (107 policajaca) i oni će već od ponedeljka stupiti na svoja radna mesta.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da je ovo idealna prilika da se u teškim vremenima zaposle mladi ljudi i da se mladim policajcima pruži šansa da se u podružnim upravama usavršavaju zajedno sa starijim i iskusnijim kolegama. On je istakao da oni sada postaju deo jednog velikog tima u kome su profesionalizam i požrtvovanost imperativ.

Načelnica Centra Biljana Puškar istakla je da ono što su mladi policajci naučili tokom 1.238 časova obuke govori da će, izvršavajući zadatke zakonito i efikasno, opravdati ukazano poverenje ministarstva, primenjujući sve ono što su tokom obuke usvojili kao obrazac ponašanja i pravilnog odnosa prema radu.

Najbolji među njima, Damir Banović, Danica Radojičić i Petar Kijanović, dobili su pohvale i vredne nagrade od ministra policije, nakon čega je usledila svečana proslava i tradicionalno bacanje policijskih kapa.
  • Toto

    13.04.2014 07:00
    @Dodo
    Hvala na obavestenju.Evo necu da navodim nikakve "traceve".Zelim Vam uspeh u binzisu.
    A mozda mi i ne zivimo u istom gradu.Vidite , cuo sam licno od policajaca za To sto Vi nazivate "tracevi".Hvale se cak i koje vise ulovio...
  • dodo

    12.04.2014 18:06
    toto
    možemo do sutra da prepričavamo par priča iz blica i ulične priče i tračeve. ja zivim 30god u NS i moja porodica imam mnogo prijatelja i kolega itd i nikada nisam čuo da je bilo kome saobracajac uzeo ikada pare a ksmoli takve ucene koje navodis inače se bavim privatnim biznisom i nemam problema sa policijom njima svaka čast
  • marica

    12.04.2014 17:31
    Dobro sto ce Novi Sad dobiti vise policajaca. Samo nece biti nikakvog efekta ako budu samo sedeli po kancelarijama, a ne bude ih na terenu. Na terenu trebaju biti i te kako prisutni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti