"Neoplanta" nagrađena na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Novosadsko pozorište/Ujvideki szinhaz i predstava "Neoplanta", kao i Andraš Urban za režiju, dobitnici su nagrada na upravo završenom 64. Festivalu profesionalnih pozoriša Vojvodine. 
Za najbolju dramsku predstavu na 64. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine proglašena je predstava "Neoplanta", u režiji Andraša Urbana, po romanu Lasla Vegela, Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz.

Kako je obrazložio žiri, u ovoj predstavi snažnog emotivnog naboja, koja na specifičan način tretira istorijske događaje, prepliću se uspešna dramatizacija romana, inventivna režija, nadahnuta glumačka igra, likovnost i muzika.

Za najbolju predstavu za decu proglašena je predstava "Ima li deda odelo?", po knjizi Ameli Frid, u režiji Emilije Mrdaković, novosadskog Pozorišta mladih.

Andraš Urban dobio je nagradu za režiju predstave "Neoplanta", a glumačkom ansamblu Novosadskog pozorišta pripala je nagrada i za kolektivnu igru u toj predstavi.

Daniel Husta nagrađen je za ulogu Popa u predstavi "Neka se jave najbolji", u koprodukciji SDUV-a, SNP-a i Novosadskog pozorišta, nagrada za najbolju scenografiju pripala je Milici Grbić Komazec za scenografiju u predstavi "Ima li deda odelo?", a Atila Antal nagrađen je za muziku u predstavi "Neoplanta".

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine održan je od 7. do 12. aprila u Subotici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti