Prvaci "Prve vojvođanske brigade" pobednici Festivala lutkarstva

Prvaci OŠ "Prva vojvođanska brigada" pobednici su Festivala lutkarstva osnovnih škola FLUOŠ, održanog u Pozorištu mladih.
Prvaci OŠ "Prva vojvođanska brigada" odneli su sveukupnu pobedu na Festivalu lutkarstva osnovnih škola FLUOŠ, održanom ovog ponedeljka u Pozorištu mladih.

Odeljenje I-7 iz "Prve vojvođanske brigade" je svojim lutkarskim umećem pobedilo prvo na školskom, zatim na regionalnom takmičenju, da bi sa svojom predstavom "Radost druženja" postiglo veliki uspeh na ovom velikom lutkarskom festivalu međunarodnog karaktera.

"Uspeh ovih mališana je još veći kada se zna da je predstava "Radost druženja" premijerno bila izvedena na FLUOŠ-u, kao i da su u konkurenciji devet ekipa bili jedini prvaci, odnosno najmlađi učesnici", ponosno ističe njihova učiteljica Sanja Stanković, koja za 021 priznaje da je ona imala veću tremu od malenih glumaca.

"Tremu nisu imali. Jednog trenutka, dok smo mi pripremali scenu i sve što nam treba za tu predstavu, okrenuli smo se i videli ih kako svi sede na podu između paravana i ponavljaju: "Ti ne bi smeo da spustiš lutku!", "Gledaj u lutku i skoncentriši se!", dakle jedni druge su opominjali na najčešće greške koje su bile na probama!", priča učiteljica.

U predstavi je učestvovalo osam mališana, tri dečaka i pet devojčica, koji su bili presrećni kada su saznali da je njihova predstava proglašena za najbolju, a jedna devojčica je učiteljici Sanji rekla da je sada prvi put doživela da plače od sreće. Ona je dodala da veliku zahvalnost duguje i Mariji Tir Borlji, koja je adaptirala tekst iz istoimene slikovnice i dodala da je ovo prvi put na ovakvim takmičenjima da je žiri bio jednoglasan.

"Po mišljenju stručnog žirija i dečjeg žirija, to je bila najbolja predstava republičke smotre. Prvo je priča prilagođena deci, lepa priča "Radost druženja" priča o drugarstvu. Drugo, i kolege lutkari i žiri, pohvalili su lutke i scenografiju. I animacija i izbor teksta su bili dobri, otprilike svi kriterijumi koji su se bodovali bili su zadovoljeni", kaže Sanja Stanković.

Pored mališana iz "Prve vojvođanske brigade" na ovogodišnjem FLUOŠ-u je učestvovalo još šest najuspešnijih lutkarskih grupa iz Srbije, i tri grupe iz zemalja regiona - jedna iz Crne Gore dve iz Bosne i Hercegovine. A u kategoriji starijih učenika osnovnih škola, prvu nagradu su osvojili đaci iz  OŠ "Nada Purić" iz Valjeva sa svojom predstavom "Priče sa dvora". (Gordana Ćosić - gocacosic@021.rs)

  • zvezdica

    15.04.2014 17:26
    radost druzenja
    Bravo za učiteljicu koja je zajedno sa decom radila na ovoj predstavi, sama šila lutke i scenografiju, gde je sad gradonačelnik da ih primi i ugosti jer su stvarno zaslužili. Ovakva kulturna dešavanja su nešto najlepše sto se dešava jednom gradu i zaista bi bilo jako lepo da se nagradi trud i rad ovih mališana. Hvala deco i hvala učiteljice ponosni smo sto smo deo vašeg tima
  • Pavle Borlja

    15.04.2014 14:53
    Pozdrav I cestitke celoj ekipi.Steta sto nemaju ni malo podrske od nadleznih pogotovo onih sto razbijaju sluzbene automobile I sto pokradose sve sto mogu , pocev od bivsih vlasti ovog grada a bome I sadasnje. Ali u inat svima imaju sebe I svoje drugarstvo.
  • Baba J

    15.04.2014 14:07
    Pćelice radilice
    Bravo za Sanju Mariju injihovu decu!!!!!!Jako lepo bi bilo kada bi I kolektiv u kome rade to znao bolje da ceni na čelu sa direktorom,ali nema veze drugi vide I cene njihov rad.BRAVO!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti