Miličić pomogao deci sa Batenovom bolesti

Srpski košarkaš Darko Miličić uplatio je donaciju za lečenje mališana koji boluju od smrtonosne Batenove bolesti. Zahvaljujući igraču Minesota Timbervulvsa Aleksa, Zoe, Zvezdana i Luka putuju u Kinu na tretman matičnim ćelijama, koji će im produžiti život. Miličić je deci poklonio 120 hiljada dolara i rekao da je spreman da pomogne koliko treba za putovanja u Kinu, sve dok lek ne prođe sva ispitivanja i ne dođe do dece. Deci oboleloj od Batenove bolesti zbog mutacije gena nedostaje jedan enzim, pa se otrovi talože u mozgu i napadaju pojedine centre. Oni pate od epileptičnih napada, progresivno gube motoričke funkcije, vid i mentalne sposobnosti, da bi konačno postala potpuno slepa, vezana za krevet i bez sposobnosti komunikacije. Košarkaš Darko Miličić uplatio je donaciju za lečenje mališana koji boluju od smrtonosne Batenove bolesti.

Košarkaš Darko Miličić uplatio je donaciju za lečenje mališana koji boluju od smrtonosne Batenove bolesti.

Zahvaljujući igraču Minesote, Aleksa, Zoja, Zvezdana i Luka putuju u Kinu na tretman matičnim ćelijama, koji će im produžiti život. Miličić je deci poklonio 120 hiljada dolara i rekao da je spreman da pomogne koliko treba za putovanja u Kinu, sve dok lek za ovu bolest ne prođe sva ispitivanja i ne dođe do dece.

Deci oboleloj od Batenove bolesti zbog mutacije gena nedostaje jedan enzim, pa se otrovi talože u mozgu i napadaju pojedine centre. Oni pate od epileptičnih napada, progresivno gube motoričke funkcije, vid i mentalne sposobnosti, da bi konačno postali potpuno slepi, vezani za krevet i bez sposobnosti komunikacije. Ishod je uvek fatalan, a umire se od 8 do 12 godine života.

Batenova bolest u našoj zemlji se ne leči niti se nalazi na listi koju priznaje Zavod za zdravstveno osiguranje. Iako su nadležni iz Ministarstva zdravlja obećali pomoć ovoj deci, to nije učinjeno, rekla je ranije za Radio 021 majka male Zoje, Bojana Mirosavljević iz Novog Sada.

Šestogodišnja Zoja išla je do sada dva puta na tretman matičnim ćelijama, nakon kojeg joj se stanje poboljša.

  • kosarkas

    11.08.2011 20:32
    Bravo, Darko, zemljace moj...pokazao si da si veliki covek, pravi patriota i borac za pravdu... a, ne pise u tekstu da su likovi iz vlade rekli da su ta deca kolateralna steta za srbiju...sto je strasno !!! :(
  • milos

    22.06.2010 12:05
    nikad nisam voleo Milicica, ali ovo... mu je za pohvalu. BRAVO DARKO! Svaka ti cast. Nadam se da ces se vratiti u Evropu, i da ces igrati na SP sa stilom, kakav ti i dolikuje.
  • Sezago

    21.06.2010 10:52
    Za pricu o Zoji čula sam nedavno. Naježila sam se od same pomisli na strahotu kroz koju prolaze i dete i roditelji. Hvala bogu da ima ovako humanih ljudi koji novac ne koriste za svoje kaprise kupanja u taštini. Cestitam g. Miličiću za fenomenalan potez i želim Zoji i drugim mališanima obolelim od Batonove bolesti poboljšanje i da se što pre istestira taj lek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti