Zaposleni dobili sporove protiv KCV

Medicinske sestre i tehničari Kliničkog centra Vojvodina dobili su sporove koje su podneli protiv ustanove u kojoj rade.
Medicinske sestre i tehničari Kliničkog centra Vojvodina koji žive u okolnim opštinama podneli su tužbe jer su im bili uskraćeni putni troškovi.

Ovim medicinskim radnicima je prilikom ugovora davana i izjava kojom su se odricali putnih troškova.

Advokat Vanja Kanzir koji zastupa desetak radnika kaže da je potpisivanje te izjave bila neka vrsta uslovljavanja za posao. - Novim zaposlenima je dato da potpišu izjavu u kojoj će im se isplaćivati putni troškovi kao da žive u Novom Sadu. Nije poznato šta su u KCV radili sa tim novcem, jer Republički fond refundira troškove. Svi koji su tužili KCV su dobili sporove - kaže advokat Kanazir.

Blic navodi da je KCV, kako bi izbegao nove tužbe kojih je u proteklih dve godine bilo oko stotinu, nedavno promenio kolektivni ugovor i sada su putni troškovi regulisani u skladu sa zakonom.

Iz KCV nisu odgovorili koliko je zaposlenih podnelo tužbu. Naveli su samo da je u prva tri meseca ove godine 14 radnika tužilo KCV.

  • Kole

    17.04.2014 22:26
    Šta je to čudno u svim javnim preduzećima iako žive u NS mnogi su prijavili da putuju iz kojekakvih sela pa na konto toga drpaju dodatnih 10-25.000 na ime putnih troškova i to sve uz amin rukovodstva. Samo nema ko to da proveri.
  • 17.04.2014 19:14
    ...
    O, hvala Bogu, pa malo da se pise o nekom drugom, a ne samo o "Radosnom detinjstvu"!!!
  • šrek

    17.04.2014 18:03
    tuziti i IZZZDIO
    ima toga i u dečijoj bolnici, al niko ne reaguje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti