Odbornica SVM ubuduće uz SNS, dok Vučević još pregovara

Novosadski naprednjaci od danas su jači za još jednog odbornika u Skupštini grada pošto je odbornica Saveza vojvođanskih Mađara Lenka Erdelj pristupila njihovoj odborničkoj grupi.
Novosadski naprednjaci od danas su jači za još jednog odbornika u Skupštini grada pošto je odbornica Saveza vojvođanskih Mađara Lenka Erdelj pristupila njihovoj odborničkoj grupi.

Ona je ranije davala podršku demokratama, ali se sve promenilo nakon poslednjeg dogovora lidera SNS-a Aleksandra Vučića i lidera SVM-a Ištvana Pastora.

Prilikom potpisivanja sporazuma, Vučević i Erdelj su naveli da su ove stranke postigle sporazum o zajedničkom delovanju kako bi zajedno radili na rešavanju mnogobrojnih problema u Novom Sadu, kao što su komunalna infrastruktura, nezaposlenost, bezbednost i drugo.

Lider novosadskih naprednjaka je istovremeno naveo da nisu završeni razgovori sa ostalim koalicionim partnerima oko uspostavljanja novih odnosa u vladajućoj koaliciji. Prema njegovim rečima, javnosti je zanimljivija priča oko kadrova, dok oni insistiraju na drugačijem organizovanju i postavljanju jasnih principa kako bi se imao bolji pregled kako ko radi.

"Neki će možda morati da napuste svoje sadašnje funkcije", naveo je Vučević, neotkrivajući za kada se očekuje kraj razgovora.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama Treća Srbija, SPS i DSS će morati da se odreknu nekoliko javnih preduzeća, kao i funkcija u Gradskom veću i na njihova mesta će doći kadrovi SNS-a, dok su za sada iz svega izostavljeni Pokret Dinara-Drina-Dunav i SPO.

Naprednjaci sada imaju 23 odbornika, dok su demokrate pale na svega devet nakon brojnih preletanja svojih članova u druge partije. Kako 021 saznaje, njih će uskoro napustiti još dvoje odbornika koji će preći u Tadićevu NDS.

Trenutno raspodela odborničkih mandata u gradskom parlamentu:

SNS 23, LSV 12, DS 9, SPO-DDD 9, Treća Srbija 6, SPS 5, DSS 5, SRS 5, NDP 3, NDS 1.

Prema sadašnjoj raspodeli SNS lako može da izbaci svakog od koalicionih partnera, tako da je neizvesno da li će sve stranke i pokreti opstati u vladajućoj koaliciji. Takođe, nezvanične informacije govore da će bar još nekolicina odbornika u narednom roku, već koliko na narednoj sednici Skupštine grada, preći u druge odborničke grupe.

Inače, nova sednica Skupštine grada još nije zakazana, a podsetimo da su i u SNS, kao i drugim stranakama naveli da ukoliko pregovori između stranaka u vlasti ne uspeju veoma izvesni prevremeni lokalni izbori u Novom Sadu.

  • Djak

    01.05.2014 12:02
    Kicma
    Meni se povraca od doticne
  • qwerty

    20.04.2014 09:34
    nikakav problem
    nista se naravno nece promeniti, sva go..a iz kvazi stranaka (3s, DDD..) ce preci u SNS i problem resen, a nas ko j.be. Treba uzeti govnjivu motku i po ledjima, druge nam nema!!!
  • csubela

    19.04.2014 10:53
    osnivac svm se okrece u grobu!
    na vest da je svm u koaliciji sa trecom srbijom,dverima,obrazom,dinara-drina-dunav,spo, dss i radikali-sns osnivac svm se sigurno okrece u grobu jer ne moze ni tamo da podnese tu sramotu da je neko zarad licnih interesa izdao ponos svih madjara u svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti