Izgradnja Fruškogorskog koridora počeće krajem 2015.

Izgradnja saobraćajnice od Novog Sada do Rume, odnosno Fruškogorskog koridora, mogla bi da počne krajem 2015. godine, najavio je Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.
Izgradnja saobraćajnice od Novog Sada do Rume mogla bi da počne krajem 2015. godine, najavio je Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.

Vlada Srbije i Vlada Vojvodine izdvojiće po 200 miliona dinara za izradu projekta gradnje autoputa od Novog Sada do Rume, a u narednih deset dana biće raspisana javna nabavka.

Mirović je rekao da bi projektna dokumentacija mogla da bude potpuno gotova u prvoj polovini 2015. godine, i da bi radovi počeli krajem te godine, kao i da je gruba procena da je vrednost radova oko 150 miliona evra.

Takozvani Fruškogorski koridor biće dugačak oko 30 kilometara i imaće tunel kroz Frušku goru dodatne dužine tri kilometara i imaće po dve trake autoputa.

Mirović je dodao da će tek biti po završetku projekta biti razmatrano da li će se taj autoput finansirati kreditom ili, što je verovatnije, s obzirom na zaduženost zemlje, putem koncesije ili nekim drugim oblikom javno-privatnog partnerstva.

  • KOmša

    22.04.2014 13:17
    povoljno projektovanje
    200 miliona dinerosa za projekat? pa to je baš nekako jevtino. Možel+ tu još da se doda neka cifra da se izfinansira mozak? struka?
    Ova farsa se beskrajno nastavlja - najlakše je mazniti novce na papir... "projekti"... magla i dim... i onda kad odu ti novci doći će drugi karakterni likovi i reći da projekti ne valjaju - dajte još 200 miliona... i onda nekada (u nekoj fiktivnoj budućnosti) možda ima mogućnosti da se nešto napravi - ne u Srbiji.
    Provozajte se malo do Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Austrije - da vidite gde ode narodni novac kada se i kako prave putevi i ostalo.
  • Super Anti Bot

    20.04.2014 11:42
    Keko ovo je Vojvodina a ne Srbija. Procice neko vreme dok se ta cinjenica ne usadi u onaj nasusni mozak.
  • ivan

    19.04.2014 19:43
    koridor
    a shta je sa zhezheljevim mostom ? koje godine se planira njegov zavrshetak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti