Vlasnik "Jugoalata" se zaključao u preduzeću

Preduzeće "Jugoalat", poslednjih dana je nekoliko puta menjalo status, a revoltiran raznim odlukama, većinski vlasnik preduzeća Spasoje Jakovljević danas se zaključao u preduzeću.
Preduzeće "Jugoalat", poslednjih dana je nekoliko puta menjalo status, a revoltiran raznim odlukama, većinski vlasnik preduzeća Spasoje Jakovljević danas se zaključao u preduzeću.

Na vratima preduzeća nalazi se najnovije rešenje sudije Vladislava Kurteka, kojim se stečaj ponovo pokreće, poziva se novo obezbeđenje, a samo privremeni upravnik Ninoslav Šimić može da odluči kome je dozvoljeno da uđe u fabrički krug.

Vlasnik trenutno odbija da napusti zgradu i najavljuje nastavak proizvodnje uprkos odlukama. On tvrdi da fabrika ima mogućnosti da proizvodi, kako za domaće, tako i za strane klijente.

Prvi stečaj Jugoalata proglašen je 2010. godine, a prema mišljenju većinskog vlasnika fabrike, odluka je tada donesena na osnovu lažnih podataka o dugovima. Ustavni sud je dve godine kasnije utvrdio da većinski vlasnik nije imao pravo na pravično suđenje u vezi s tim i poništio bankrot.

Proizvodnja u Jugoalatu obnovljena je u septembru prošle godine, ali je obustavljena samo nekoliko meseci kasnije, u decembru, na zahtev bivših radnika. Oni su taj zahtev povukli pre nedelju dana.

  • JAZZ

    19.04.2014 09:09
    Jugoalat je nekada bila prava firma...nije za nas nikakva privatizacija dok su nam zakoni ovakvi nikakvi.

    Pa i novinari na tv-u se prosto slade kada uz nečije ime dodaju da je u pitanju "kontraverzni biznismen"...
  • Lovac Luka

    18.04.2014 11:27
    Sta je cudno
    Stvarno sta je tu cudno.Pa shvatio covek bolje da se sam zakljuca nego da bude zakjucan
  • DonJuan

    18.04.2014 00:43
    Koji je ovaj Jakovljevic lazov i smutljivac, pa to nema nigde! Koliko bi ti puta da ti se dozvoli reorganizacija i da ti radnici rade za dzabe? Dok ne pokrades i rasprodas i to malo materijala sto je u firmi ostalo, da imas za sinovljev Kajen? Sto dosad nisi pokrenuo proizvodnju? Sta je sa porezima i doprinosima? Sta je sa zaostalim platama radnika godinama unazad? Sram da te bude, unistio si firmu koju su ljudi decenijama gradili i doveo radnike na rub propasti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti