Vodostaj Dunava viši od očekivanog

Vrh poplavnog talasa na Dunavu će do Novog Sada stići u ponedeljak i dostići će nivo od 677 centimetara, što neće ugroziti branjena područja, izjavio je danas rukovodilac odbrane od poplava u Vojvodini Mirko Galonja.

Vrh poplavnog talasa na Dunavu će do Novog Sada stići u ponedeljak i dostići će nivo od 677 centimetara, što neće ugroziti branjena područja, izjavio je danas rukovodilac odbrane od poplava u Vojvodini Mirko Galonja.

Taj visoki vodostaj trebalo bi da se zadrži dva do tri dana, a onda bi počelo znatnije opadanje, rekao je Galonja, napominjući da se stanje na odbrambenim linijama redovno kontroliše, a uočeni nedostaci otklanjaju na vreme. Problema ima u nebranjenim područjima, u vikend naseljima Kamenjar i Ribarsko ostrvo.

Galonja je podsetio da je Dunav na ulazu u našu zemlju, kod Bezdana, na koti od 720 centimetara, što je treća visina talasa zabeležena u istoriji, ali i tamo su preduzete sve neophodne mere da branjena područja ne bi bila poplavljena. Vodostaji će kod Bezdana od sutra početi da opadaju od deset do 20 centimetara dnevno pa bi, kako je rekao, od sredine iduće sedmice nivo reke mogao da opadne za metar.

Na ostalim vodotocima u pokrajini odbrana od poplava se sprovodi na ukupno 888 kilometara, napomenuo je Galonja.

  • uvek postoji razlog

    13.06.2010 06:33
    ...ima razloga zasto se placa, verovatno sto je sada dno-poplavljen deo plaze sa peskom sada bez i jedne neravnine i plicak je te se deca mogu bezbesno brckati kao i neplivaci, to zasluzuje bome samo pohvalu cudi prirode....
  • bracan

    12.06.2010 16:44
    Ulaz na Štrand
    Samo neka mi neko objasni zašto se ulaz na Štrand i dalje naplaćuje, iako je peščana plaža kompletno pod vodom. Poskupljenje karte pravdano je povećanjem broja sadržaja na Štrandu, a kada se taj sadržaj smanji (silom prilika, ali tako je) upravnici Štranda prave se gluvi i nemi. Zar je bitan samo dinar, dok se interesi građana stavljaju u zapećak? Tužno je u šta smo se pretvorili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti