Danas velika akcija čišćenja Fruške gore

Povodom obeležavanja Svetskog Dana planete Zemlje, JP "Nacionalni park Fruška gora" danas organizuje veliku akciju čišćenja Fruške gore.
Povodom obeležavanja Svetskog Dana planete Zemlje, JP "Nacionalni park Fruška gora" danas organizuje veliku akciju čišćenja Fruške gore.

Akciji će se priključiti učenici osnovnih i srednjih škola, kadeti iz policijske škole u Sremskoj Kamenici, pripadnici nevladinih organizacija i udruženja.

Gorani će, po tradiciji, uređivati Stražilovo, planinari će biti raspoređeni duž trase Fruškogorskog maratona, članovi Eko kamping asocijacije i biciklisti će čistiti Čortanovačku šumu, a ekološka udruženja okolinu Iriškog venca i duž Grebenskog-partizanskog puta. Učesnici akcije biće raspoređeni na 47 lokacija u svih pet teritorijalnih uprava, a akcija će trajati od 8 do 14 časova. Za svakog učesnika obezbeđene su rukavice i 7.000 kesa za otpad koje će biti podeljene na lokacijama koje se čiste.

"I ove godine primećene  su veće količine otpada na Fruškoj gori, ali moramo istaći u znatno manjoj količini nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Ove godine akcenat je stavljen na čišćenje i uređenje puteva, staza Fruškogorskog maratona i izletišta, kako bi se pripremili lokaliteti za prvomajske praznike i staze Fruškogorskog maratona koji će se ove godine održati 26. aprila", stoji u saopštenju NP Fruška Gora.

O akciji su obaveštene policijske uprave i stanice kako bi se osigurala bezbednost učesnika, posebno duž prometnih komunikacija. Svi koji žele da se priključe sakupljanja smeća, u 8 sati treba da se prijave kod Informativnog centra na Iriškom vencu, gde će dobiti kese i rukavice, nakon čega će biti raspoređeni na različite loklacije.
  • planinar

    22.04.2014 14:07
    eko taksa
    ekoloska taksa se naplacuje po zakonu koliko sam upucen. ko je jos video da se kroz NACIONALNI PARK krece toliko motornih vozila_!?? ako vam se ne svidja idite drugim putem. To je zasticeno prirodno dobro PRVE KATEGORIJE a vi bi da ga zagadjujete izduvnim gasovima, da ustedite gorivo i da ne platite. Lepo. Pa svuda u svetu se naplacuje ulazak i prolazak kroz Nacionalni park.Samo u Srbiji izgleda vlada ono STA JE DRZAVNO TO JE SVACIJE..Hmmm
  • Novosadjanka rodjena

    22.04.2014 12:09
    Akcija iliti...
    Kogod ima inicijativu, neka to pokrene iz svog dvorista. I kada sortira otpad, nekja ga vise ne gomila. Neka uci decu (a i odrasle jos vise) da se popusena cigareta ili prazna kutija ne baca na plocnik ilu zelenilo ispred necije kuce, da izvodjenje pasa u setnju en znaci da neko drugi treba da sakuplja njihov izmet vewc vlasn ici pasa koji su za njih odgovorni. I bilo bi jos mnogostosta.

    Al' ajde da se uradi bar nesto!
  • Lamavrdalama

    22.04.2014 07:31
    Svim politicarima i javnim preduzecima, njihovim menadzmentima i zaposlenima koji zive od nasih poreza i doprinosa upucujem poziv na radnu akciju ciscenja priobalja Dunava, Fruske gore pre i posle 1.maja i ostalih zapustenih zelenih povrsina a sve u cilju zastite i ocuvanja zivotne sredine. Pored izuzetne drustvene vrednosti ove akcije doprinece i sopstvenom zdravlju blagom fizickom aktivnoscu i boravkom na svezem vazduhu. Dosta vise sa tim akcijama podrske i volonterizma kad je to sve unapred placeno! A s druge strane idealno za skupljanje poena za politicku kampanju. Ko vise dubreta ocisti za njega cemo da glasamo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti