Sedam potpisa za jednu rupu

Prepucavanje između JKP "Put", koje vodi SPS, i Zavoda za izgradnju grada (SNS) oko toga od koga ovo preduzeće mora da dobije nalog za svaki posao, uprkos političkoj pozadini, otkrilo je da novca za popravljanje gradskih ulica ima.

Prepucavanje između JKP "Put", koje vodi SPS, i Zavoda za izgradnju grada (SNS) oko toga od koga ovo preduzeće mora da dobije nalog za svaki posao, uprkos političkoj pozadini, otkrilo je da novca za popravljanje gradskih ulica ima.

Problem je naime, što nalog za popravku jedne rupe mora da prođe nekoliko instanci dok radnici ne izađu na teren.

Dok je, uprkos izdvojenih 800 miliona dinara, Novi Sad i dalje pun razrovanih ulica, a u ZIG-u smatraju da je zapelo u "Putu", direktor ovog preduzeća tvrdi da je zastoj u glomaznoj birokratiji.

- Za svaki posao koji Put izvodi neophodan je nalog ZIG, a potom i njihovog nadzora koji treba da ga odobri. Nalog tada mora da prođe kroz još minimum četiri ruke, da bi napokon stigao do nas - kaže direktor ovog preduzeća, a prenosi 24sata. Darko Radić dodaje da ova procedura, u najboljem slučaju, potraje 15 dana.

On je naveo i lični primer kada je nedavno u Ulici vojvode Bojovića video policajca kako stavlja granu u veliku ruku koja se stvorila nakon što su podzemne vode odnele šaht. - Izašao sam, slikao, ali osim što sam pozvao naše radnike da postave signalizaciju, nisam mogao ništa više da uradim dok ne ispoštujem proceduru - kaže direktor Puta.

Podsetimo, ZIG je pre nekoliko dana saopštio da je Putu od početka godine uplatio 104 miliona dinara za radove na saobraćajnicama i odredio dinamku i obim radova za svaki mesec. Tako su krajem februara dati i nalozi za krpljenje udarnih rupa na linijama gradskog prevoza, bulevarima i putevima prvog i drugog prioriteta.

U ZIG-u kažu da je iz Puta za do sada isplaćene avanse stiglo pravdanje za tek 10,4 miliona dinara, a 15. aprila i zahtev za novi avans od 120 miliona dinara, ali taj novac im nije prebačen.

"Putovanje" naloga:

1. "Put" od ZIG-a traži nalog za radove
2. ZIG nalog šalje svom nadzoru na overu
3. Nalog se šalje Upravi za komunalne poslove
4. Prosleđuje se Upravi za finansije
5. Iz Uprave, kod gradonačelnika na potpisivanje
6. Zbog trebovanja, vraća se Upravi za finansije
7. Uprava za finansije uplaćuje novac ZIG
8. ZIG prebacije novac "Putu"
9. "Put" počinje sa realizacijom

  • 609

    28.04.2014 13:05
    policajac stavlja granu u veliku ruku
    primer kada je nedavno u Ulici vojvode Bojovića video policajca kako stavlja granu u veliku ??"RUKU"?? koja se stvorila nakon što su podzemne vode odnele šaht.
  • Primer

    28.04.2014 09:43
    Shirine
    Ista prica na Petrovaradinu,u Oktobru presekli mostic iznad zeleznicke pruge,nasuli kamen tucanik,i do danas nisu asfaltirali.Isto pre 20ak dana,pukla vodovodna cev,jkp vodovod sanirao,posle toga asfalt razrovan,samo znakovi stoje,ni traga sanaciji.Koliko takvih aljkavih poteza jos ima?
  • 28.04.2014 09:15
    A tek sto kvalitetno rade... Eno u Narodnog fronta, evo nije proslo par meseci a kolovoz gori nego sto je bio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti