ZIG: Put krivac za loše stanje gradskih saobraćajnica

Zavod za igradnju grada demantovao je poslednje saopštenje JKP "Put", navodeći da je besmisleno i neistinito, te da ima za cilj zamagljivanje suštine problema i okretanje glave od sopstvene krivice za loše stanje saobraćajnica u gradu.
Zavod za igradnju grada demantovao je poslednje saopštenje JKP "Put", navodeći da je besmisleno i neistinito, te da ima za cilj zamagljivanje suštine problema i okretanje glave od sopstvene krivice za loše stanje saobraćajnica u gradu.

U ovom preduzeću ističu da radnici Puta mogu pristupiti krpljenju udarnih rupa odmah, po dobijanju naloga od strane nadzornog organa ZIG-a, upisom u građevinsku knjigu.

- Navodno komplikovana procedura od sedam potpisa odnosi se samo na trebovanje finansijskih sredstava iz budžeta Grada za već izvršene radove koja se najčešće sprovodi jednom u toku meseca i u skladu je sa zakonskim propisima. Još jednom ponavljamo da je ZIG u dva navrata, odobrio Putu avansne isplate u ukupnom iznosu od 104 miliona dinara u cilju blagovremene nabavke materijala i nesmetanog funkcionisanje ovog preduzeća. Međutim, JKP "Put" je, do sada, opravdalo samo 10,4 miliona, dakle, tek jednu desetinu onoga što je odobreno. I pored te činjenice, Put opet traži od Zavoda novi zahtev za avansnu uplatu od 120 miliona, uz koji nisu priložili nikakvo obrazloženje - objašnjavaju u Zavodu za izgradnju grada.

Dodaje se da zbog svega navedenog nema nikakvog osnova da se krivica traži u bilo kom ili bilo čemu drugom, naročito ne u ZIG-u, ili u komplikovanoj proceduri jer je Put preduzeće koje je trebalo da krene u realizaciju radova i intenzivnije počne svoj posao, što do sada nije učinjeno.

Podsetimo, Put tvrdi da je razlog sporih intervencija na sređivanju saobraćajnica u Novom Sadu taj što je procedura preglomazna i da za popravku i najmanje rupe traje minimum 15 dana.

  • coco

    29.04.2014 10:51
    Ne verujem ni jednim ni drugim!
    Kome verovati?
    A ko pametan veruje partijskim parazitima?
    Skor: Nesposobni i tamo i onamo, muljatori i tamo i ovamo.

    Bilo kako bilo, ulice raskopane, rupe itd. To trpimo mi. A kada se postavi pitanje njihove nesposobnosti - kažu: nas je narod birao!
    Da li vas je takve, nikakve, narod birao?
  • marica

    28.04.2014 20:05
    Sad ko je kriv ne znam, ali posao nije uradjen.
  • 28.04.2014 19:51
    SNS
    Nije da mi hoćemo mi u Put zbog njega samog, ili zato što nam je stalo da držimo u partijskom posedu baš svako JP, razlog je to što mi hoćemo da prekinemo nedomaćinsko gazdovanje, rasipništvo i otpadanje tufni sa bubamare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti