FK Vojvodina se ogradio od postupka svojih omladinaca

FK Vojvodina je saopštio da je iznenađen neprimerenim ponašanjem dela svojih mladih igrača koji su se fotografisali kako salutiraju nacističkim pozdravom.
Fudbalski klub Vojvodina je saopštio da je iznenađen neprimerenim ponašanjem dela svojih mladih igrača koji su se fotografisali kako salutiraju nacističkim pozdravom.

 

Sporna fotografija načinjena je nakon prvenstvene utakmice pionirske lige Vojvodine odigrane u Bajši protiv FK Bačka Topola.

- Poznato je da je veliki broj igrača FK Vojvodina dao živote u Narodnooslobodilačkoj borbi za vreme Drogog  svetskog rata, a na stadionu "Karađorđe" od 1964. godine sa ponosom stoji spomen ploča sa njihovim imenima. Ovakvo ponašanje pojedine dece, članova našeg kluba, ne može biti dečija igra i klub će sa svojim angažovanjem i razgovorima sa roditeljima i decom ukazati na greške i učiniti sve da se one ne ponove. FK Vojvodina je kroz svoju istoriju gajila najsvetlije tradicije našeg naroda, a to je antifažizam - navodi se u saopštenju.

Na neprimereno ponašanje omladinaca FK Vojvodine ('99. godište) koji salutiraju nacističkim pozdravom prva je upozorila Antifašistička Akcija Novog Sada koja je objavila fotografiju na kojoj se vide osmorica omladinaca, od kojih četvorica salutiraju.

"Razumemo da su ovi omladinci u uzrastu u kom tek formiraju svoj pogled na život, razumemo i da su proizvod jednog bolesnog i poremećenog društva u kom je normalno i poželjno sve što je nenormalno i bolesno, ali ne razumemo zaposlene u FK Vojvodini koji su zaduženi, pored sportskog, i za pedagoški rad sa ovom decom. Apelujemo na ljude u FK Vojvodini koji su zaduženi za rad sa omladinskim kategorijama da upoznaju svoje učenike sa žrtvama koje su klub i njeni članovi podneli u borbi protiv fašizma", navodi AFANS.

Ova organizacija navodi da ovakvo ponašanje ne priliči omladincima kluba čiji su članovi i igrači dali živote u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu i Španskom građanskom ratu, braću Peru i Milana Simina, Milana Stoja, Živka Brzaka, Dušana Šućova, Radovana Božina, Svetozara Cvete Džanića i Boška Petrovića. Više o ovim herojima možete pročitati na ovom linku.

Podsetimo da je u Novom Sadu nedavno mladić u centru šetao sa majicom na kojoj je bio nacistički kukasti krst i da policija ništa još nije preduzela povodom ovog slučaja, a da se ispostavilo da pravosudni organi međusobno prebacuju odgovornost ko bi trebalo da reaguje u slučajevima promovisanja nacizma i njenih simbola.

Komentari 130

  • pawlle

    02.08.2014 15:16
    da li ce se naci iole normalan trener,roditelj,profesor ili vec bilo kakav covek da ovim mladim primatima objasni da su 39-ta 90-te prosle i da se oni i njihovi roditelji nisu ni muckali u mudima...............kreteni,sta je sve stiglo u VOJVODINU
  • Нимбус

    01.05.2014 12:22
    МХМ
    Г. Ћирилицо,
    Неубедљиви сте, али ћу Вас на крају ипак уважити као саговорника. Зато што се препознаје труд да се непријатна полемика ипак заврши на културан начин.
    Нека читаоци, сваки за себе, нађу смисао.
    С поштовањем,
    Ђорђе Ивковић, Сириг
  • Ćirilica

    01.05.2014 09:02
    @Nimbus
    Poslednji komentar, obecavam:
    "у понуди имамо твоју пошалицу на рачун стотина хиљада невино страдалих од титоваца"

    Takve posalice nisam pravio, nemojte izvrtati. Ko odbija da pazljivo procita sta je napisano, ne zasluzuje da mu se dodatno naglasava ozbiljnost.


    "Оно што је овде битно је управо доказ за дволичност на коју указујем - потпуна тупост за страдање народа ако су извршиоци комунисти."

    Nema druge dvolicnosti osim vase dvolicnosti: ovo sto ste napisali se moze odnositi upravo na vas, ako bismo rec "komunisti" zamenili sa "cetnici". Ja ne zatvaram oci na zlocine pocinjene u ime komunizma, ko sto rekoh, nije sve ili-ili. Sta bi moglo biti sledece, spomenucete da, zaslepljen svojim komunistickim obrazovanjem podrzavam staljina?

    Over and out

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti