Grafit mržnje protiv policije na Bulevaru oslobođenja

Strukovno udruženje policije najavilo je da će danas podneti nadležnom tužilaštvu prijavu protiv N.N. lica zbog grafita "Smrt policiji", koji se nalazi na Bulevaru oslobođenja.
Strukovno udruženje policije najavilo je da će danas podneti nadležnom tužilaštvu prijavu protiv N.N. lica zbog grafita "Smrt policiji", koji se nalazi na Bulevaru oslobođenja.

Predsednik ovog udruženja Nenad Ljubišić potvrdio je da je grafit juče uslikan i da se od nadležnih očekuje hitna reakcija.

- Ovaj grafit u svom nazivu sadrži brojeve 1312, koji predstavljaju redne brojeve engleskog alfabeta ACAB i označavaju skraćenicu od "All Cops Are Basterds - Against The System" ili u prevodu "Svi panduri su kopilad - protiv Sistema (Zakona)". Tu frazu koriste razne neformalne grupe, uglavnom pripadnici navijačkih grupa, koji su česti izvršioci najtežih krivičnih dela od kojih mnoga sa elementima nasilja. Samo značenje i sadržaj fraze predstavlja poziv na anarhiju, protivljenje državi i zakonima, pa i mržnju prema policiji i pripadnicima službi bezbednosti kao organima koji predstavljaju državnost i uređenost, policiji kao sinonimu za red, poredak i vladavinu prava - objašnjava Ljubišić.

On ocenio da se policajci zbog ovakvih pojava, ali i događaja u prethodnih nekoliko godina, ne osećaju bezbedno. - Napadi su učestali, a vidimo da nas država ne štiti. Zbog toga zahtevamo promenu kaznene politike, kako bi se svima poslala poruka da govor mržnje i ugrožavanje drugih nisu dozvoljeni. Zbog toga apelujemo na nadležne da ne ćute na ovakve stvari - rekao je Ljubišić.

Grafit se inače nalazi u blizini stadiona "Karađorđe".

  • ja

    30.04.2014 13:10
    pozdrav pandurima
    pa naravno da vas hejtuju svi kad ste piiiiip i treba, cao cao
  • Mrma

    30.04.2014 09:11
    GRAFIT _ povod da se poistovetimo!
    Da su vas u kući učili da poštujete red,poštovali bi ga na svakom mestu.Sve koje rade na održavanju reda(uopšte),poštovali bi(roditelja,učitelja,čistača,policajca...svakog sugradjana).Zid vam ne bi bio mesto za "velike misli".U komentarima se ,iživljavate i podržavate ljude,dugog jezika i kratke pameti.Poštovanje,izuzecima-
  • 29.04.2014 22:13
    Daj molim te....
    Onoj maloj Jerkov su kao slupali kola pa je ona zvala medjunarodne institucije. Ajmo i mi sad za svaki grafit i obijanje kola da pisemo u Strazbur. Pa jos stoje oni grafiti i nevina faca onog Urosa. Pomilovao ga Toma a sad ce ponovo u prdekanu da ga zatvore. Onda imate trecesrbijance koji su CEO grad oblepili sa onim plakatima a dominira: Nama NISTA nije tesko! - pa kad nije tesko idite pa odlepljujte to djubre.
    Treba neko pametan i brz da ubaci jednu rec i sve ce da bude ok. Treba da stoji Smrt korumpiranoj policiji! Eto reeesenja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti