FOTO: Rasuto smeće problem stanovnika u Vuka Karadžića

Na uglu Kisačke i ulice Vuka Karadžića često se gomila smeće zbog nedovoljno kontejnera.
Na uglu Kisačke i ulice Vuka Karadžića u širem centru Novog Sada često se gomila smeće zbog nedovoljno kontejnera.

Novosađanin Jovan R. poslao nam je  fotografije nagomilanog smeća za koje tvrdi da ga konstantno prave zaposleni u marketu "Roda" u Kisačkoj ulici i pekari "Milan" koja je u Ulici Jovana Rajića.

"Tu bahatost ni inspekcije ne mogu ili neće da reše. Ovo je centar grada, a niko neće da reaguje, iako smo mnogo puta zvali. Kontejneri se prepune, jer pekara "Milan" nema svoj kontejner i onda bacaju džakove, kutije i sve ostalo u kontejnere koje koriste građani. Takođe i zaposlenima iz "Rode" je lakše i jeftinije da smeće odlažu na ovaj način jer ne žele da plaćaju odvoz smeća".

Ovaj revoltirani Novosađanin kaže i da su komunalna inspekcija i komunalna policija u više navrata izlazile povodom ovog problema, ali se on stalno ponavlja. S druge strane, komunalna inspekcija je nakon što smo ih kontaktirali izašla na teren i konstatovala da je pomenuta lokacija uredna i da nema nagomilanog otpada.

"Ustanovili smo da se tamo nalaze dve posude za odlaganje komunalnog otpada, metalni kontejneri, čiji je korisnik market "Salajka" - Roda i to na betonskoj površini pored kolovoza, u urednom je stanju i bez razbacanog otpada izvan posuda", kaže za 021 Slobodan Kalaba iz komunalne inspekcije. Takođe je inspekcijskim pregledom utvrđeno da pekara "Milan" poseduje plastične posude za odlaganje komunalnog otpada, kao i da je stanje javne higijene u navedenim ulicama uredno.

Dodaje da nema elemenata za postupanje i preduzimanje odgovarajućih mera za zaštitu komunalnog reda, ali će se kontrola po pitanju javne higijene i rada JKP "Čistoća" na održavanju čistoće, kako na ovom prostoru, tako i na drugim javnim površinama, od strane komunalne inspekcije, vršiti redovno i u narednom periodu. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • 19.02.2015 14:27
    Pre nekoliko godina
    N.Sad je bio cist - nove kante, ofarbani betonski zakloni za kante, itd. Pre par godina su te kante nestale i zamenjene starim, izudaranim, metalnim,, bez poklopca, naravno. A oko njih na sve strane djubre. Gde li su nestale one nove kante?!?
  • 01.05.2014 08:02
    Zajedno
    Dragi sugrađani, hvala što brinete o okolini i gradu u kome živimo i poslujemo. Ova slika i ceo prizor ne deluju baš privlačno ali to što smo se svi uključili potvrđuje da želimo isto, da rešimo situaciju u kojoj se nalazimo. Dozvolite mi da pojasnim „slučaj kontejnera“ kao poslovođa Roda marketa.

    Kontejneri koje spominjete su Rodini, ali se nažalost ne nalaze kod prodajnog objekta pa ih svi u okolini koriste za bacanje raznog đubreta, jer su jedini u okolini. Mi i u Kisačkoj ulici nemamo mesaru tako da takav otpad ne dolazi od strane zaposlenih u Rodi. Što se tiče proizvoda kojima je istekao rok, ili koji nisu zadovoljavajućeg kvaliteta njih vraćamo dobavljaču. Dobar znak je da smo na putu rešenja sa gradskom upravom za dobijanje mesta za naše kontejnere i nadam se da ćemo zajedno očistiti ovaj haos.

    Ivana Crepulja
  • 29.04.2014 22:09
    KOmsija!!!
    Predlazem ti da Zapalis to smece i gledas kako izlaze vatrogasci i policija! Onda napravite dzevu i pozovete sve moguce inspekcije, od zagadjenja sredine po protupozarne. Ili ako imate zivaca skupite se pa cim oni iznesu smece, vi im ga vratite!!!!
    Treba biti malo lud da bi sa ovakvima mogao da se boris!
    Ako nisi spreman na to - TRPI !!!!
    Drugo - sedi pa slikaj KAD bacaju i eto ti dokaza.
    A ovaj dzumbus i tako naprave Cigani to jest Romi jer gde ima djubreta koje mogu da iskoriste ne biraju sredstva da ga prvi cape!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti