Sve više nasilnih maloletnika i nasilja u porodici

Broj krivičnih prijava za nasilje u porodici za prva tri meseca ove godine povećan je u odnosu na prošlu, a u 13 odsto ukupnih krvičnih prijava počinioci su maloletnici, kažu u novosadskoj policiji.
Broj krivičnih prijava za nasilje u porodici za prva tri meseca ove godine povećan je u odnosu na prošlu, a u 13 odsto ukupnih krvičnih prijava počinioci su maloletnici, kažu u novosadskoj policiji.

Zabeležen je 721 prekršaj javnog reda i mira na području Grada, a najviše na Detelinari i Klisi, podaci su Policijske uprave.

Dobar rezultat je da je u 131 zapleni oduzeta skoro duplo veća količina opojne droge nego za prva tri meseca prošle godine

Kako navode u novosadskoj policiji, na području Južnobačkog okruga, evidentirano je ukupno 3.165 krivičnih dela što je za osam odsto manje nego u istom periodu prošle godine (3.441). Broj otkrivenih prekršaja javnog reda i mira neznatno je povećan, za oko 2%, a u policiji kažu da je najstrašnije što su u čak 697 slučajeva izvršioci povratnici. Najčešći su prekršaji sa elementima nasilja - vređanje, zlostavljanje, učestvovanje u tuči.

Materijalna šteta pričinjena otkrivenim krivičnim delima iznosi 23 miliona dinara.

Kažu i da je u oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno 36% manje takvih dela u odnosu na isti period prošle godine. Novosadska policija navodi da je od težih krivičnih dela opšteg kriminaliteta registrovano jedno teško ubistvo, dva teška ubistva u pokušaju i šest ubistava u pokušaju, dok je 29 teških telesnih povreda i 169 slučajeva razbojništava. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • faca

    29.04.2014 18:17
    zaboravili ste moj prekrsaj koji je zastareo. ljudi kad napravite prekrsaj,uzinajte advokate,lepo sprovedu u apsolutnu zastaru,naplate troskove i ala vera. poslusajte me. ne nasedajte na fore kao platim pola prekrsaja i sl .
  • nn

    29.04.2014 16:34
    Pa kada smo postali liberalno drustvo sirokih evropskih pogleda. Nema vise roditeljskih vaspitnih batina, nesmes da podignes glas na dete, nastavnik u skoli mora da pazi na izbor reci kojim se obraca uceniku, daleko bilo da vikne na ucenika. Pre samo dvadeset godina je bilo nestasluka i pravljenja gluposti, ali u granicama normalnog klinackog nestasluka. Medjutim znalo se gde je granica, jer je postojala svest o tome da kuci mozes dobiti batine, biti kaznjen, izbacen iz skole, a ponekad i dobiti po koji samar.... Ovo danas je opsta degradacija svih vrednosti!
  • 29.04.2014 15:52
    batina je iz raja izasla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti