FOTO: Mural Vujadin Boškov na istoku Karađorđa

Vujadin Boškov, koji će danas biti sahranjen u rodnom Begeču, dobio je svoj mural na stadionu Karađorđe.
Vujadin Boškov, koji će danas biti sahranjen u rodnom Begeču, dobio je svoj mural na stadionu Karađorđe.

Nacrtali su ga navijači i to na spoljnoj strani istočne tribine, na koju redovno dolaze i tu se okupljaju oni malo stariji, ali i najverniji - čuveni Slaninari.

Pored murala piše: "Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj. Tako je bilo i tako će zauvek ostati".

Slaninari su ujedno sinoć odali poslednju počast legendi kluba ipred njegove kuće u Ulici Vase Stajića.

Vujadin Boškov je umro u nedelju u Novom Sadu u 83. godini.

Dres Vojvodine nosio je od 1946. do 1960, a odigrao je i 57 mečeva za nacionalni tim.

Kao trener sa Vojvodinom je osvojio titulu šampiona SFRJ u sezoni 1965/66. Najveći uspeh je ipak doživeo 1990. godine kada je osvojio Kup pobednika kupova sa Sampdorijom. Takođe je 1981. sa Real Madridom došao do finala Kupa šampiona.

Osim toga je kao trener osvojio prvenstvo Španije, dva puta španski kup, jednom prvenstvo Italije i dva puta italijanski kup.

  • Ćevara

    30.04.2014 17:40
    Bravo Boolewar
    Lepo si objasnio, ovako svaki igrač kad izadje na teren vidi onog što mu nije 6 plata platio, još kad vidi Rabrena dodje mu da ode kući...
    Stavili mural na spoljnu stranu tribine da svaki Grobar i svaki Cigan koji prodje može da pljune ili nešto drugo uradi po našem "najboljem"... tuga. Pametno - nema šta!!!
  • 30.04.2014 16:59
    @Boolewar
    Oh, izvini ako ti kvarim iluziju da su današnji 'navijači' Vojvodine normalni, civilizovani navijači dostojni čoveka kao što je bio Vujke. Ako stvarno želiš da tu iluziju održiš, kad prolaziš pored ovog zida ne gledaj ostale grafite dotičnih 'navijača'. Kao ni bilo koji drugi njihov grafit igde.
  • Boolewar

    30.04.2014 13:48
    @ Mastodont
    Idi negde "izmastodontiraj" pa se vrati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti