Rekonstrukcija gradske vlasti posle odgovora socijalista

Gradonačelnik Miloš Vučević obavio je razgovore sa svim koalicionim partnerima u gradu, a kako će izgledati rekonstrukcija gradske vlasti znaće se najranije krajem sledeće nedelje kada i predstavnici Socijalističke partije Srbije daju svoj konačan odgovor, saznaje 021.
Gradonačelnik Miloš Vučević obavio je razgovore sa svim koalicionim partnerima u gradu, a kako će izgledati rekonsturukcija gradske vlasti znaće se najranije krajem sledeće nedelje, saznaje 021.

Kako navodi naš izvor iz vladajuće koalicije, poslednji razgovori su obavljeni ove nedelje kada su sastanak imali SNS i SPS i sada se čeka do polovine naredne nedelje da socijalisti odgovore o zahtevima naprednjaka.

Prema našim saznajima, SPS bi trebao da ostane bez određenih preduzeća, a moguće i mesta predsednika Skupštine grada, ali sve će se znati detaljnije nakon što centrala socijalista novosadskom odboru da instrukcije. Prethodno bi trebalo da vrh ove stranke u Beogradu obavi razgovore sa vrhom naprednjaka, naručito posle postisanja sporazuma o saradnji na republičkom nivou.

Izvor 021 navodi i da je vrlo izvesno da će socijalisti ostati u gradskoj koaliciji jer sarađuju sa SNS na republičkom nivou, a očekuje se i da uspostave saradnju u pokrajini nakon vanrednih vojvođanskih izbora. Takođe, sve je izglednije da lokalnih izbora neće biti, jer su ostali koalicioni partneri pokazali spremnost da pristanu na većinu uslova naprednjaka kako bi sačuvali bar deo pozicija u gradu.

Podsetimo, prema ranijim nezvaničnim informacijama, SNS je tražio od Treće Srbije, SPS-a i DSS-a da se odreknu nekoliko rukovodećih pozicija u javnim preduzećima i ustanovama, kao i funkcija u Gradskom veću, dok za sada nije bilo informacija da će to morati da uradi i SPO. (Žarko Bogosavljević)

  • Vučević

    05.05.2014 07:42
    Miloš
    Ne znam zašto očekujete da naš mili Gradonačelnik smeni Treću Srbiju ili DDD, pa on ih je stvorio kako bi se dokopao vlasti u NS.
    Šta mislite zbog čega im i dalje dozvoljava da rade ovo što rade u Kulturi i preduzećima koja drže, i samo iz razloga što su njegovi nikad neće doći do vršenja inspekcija i odgovornosti rukovodilaca iz Treće Srbije i DDD.
  • Ox

    02.05.2014 18:48
    istorija?
    radna mesta treba popunjavati po kompetentnosti radne snage za to mesto.. bojim se da će bilo koji drugi način, biti samo ponavljanje greške istorije
  • Pravi Pragmatičar

    02.05.2014 12:45
    pevac-krelac
    saće izbori a plakate nam ne trebaju jer imamo ove što smo skinuli sa prošlih izbora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti