Otkriven identitet osnovca koji je izbo srednjoškolca na Novom naselju

Novosadska policija identifikovala je dvojicu osnovaca koji su juče na Novom naselju nožem povredili tinejdžera M.M. i njegovog oca.

Novosadska policija identifikovala je dvojicu osnovaca koji su juče na Novom naselju nožem povredili tinejdžera M.M. i njegovog oca.

Portparolka novosadske Policijske uprave Mileva Tomić kazala je da je utvrđeno da su u napadu učestvovala dvojica maloletnika i da je jedan od njih indentifikovan juče, a drugi danas, kao i da policija za njima intenzivno traga. "Radi se o dvojici maloletnika petnaestogodišnjaka, koji su indentifikovani kao napadači", rekla je Tomićeva.

Povređeni tinejdžer M.M.  lakše je povređen juče pre podne, kad je uboden nožem u obe noge. On je izboden ispred zgrade u kojoj stanuje, a posekotinu po licu zadobio je i njegov otac, kada se suprotstavio dvojici tinejdžera.

Nadležni javni tužilac kvalifikovao je taj događaj kao krivično delo laka telesna povreda.

  • Brus Vilis

    04.05.2014 12:12
    Otkriven identitet
    Super! I, o kome je reč?
  • Nada

    03.05.2014 12:14
    lako je njemu
    Lako je sudiji da kaze "LAKA".Neka zamisli sebe i svoje dete u slicnoj situaciji.Da se ljudi nisu derali sa prozora i da otac nije bio tu,laka bila teska.KAkvi su nam zakoni?Da je samo malo noz pored "skrenuo",ubod je mogao da bude smrtonosan.Stvarno mi nije jasno sta se tu i kako kvalifikuje.Od svih katastrofalnih institucija,sudstvo nam je najgore.COVECE ,OVO SE DESILO PORED OSNOVNE SKOLE.STA CE BITI SLEDECI PUT?
  • Deran

    02.05.2014 10:44
    @Dodo
    Kvalifikacija je ocena, a klasifikacija je podela (razvrstavanje), pa kao što vidiš i jedan i drugi termin mogu da se u ovom slučaju koriste.
    Korištenje pravnih termina u našim zakonima je često "dijabolično", i zastarelo.

    Imamo situaciju gde lice koje zateknu da daje novac mogu da oslobode ili kazne, a sve zbog glupet zakonske terminologije.
    Naime, ako se to kvalifikuje kao "davanje mita" (što po difoltu kod nas čine), onda dotični odgovara pred zakonom, a ukoliko se kvalifikuje kao "iznuda", to je znači oslobađanje od bilo kakve odgovornosti.

    Apsurd je da najčešće ljude nad kojima se vrši "iznuda" krivično gone, sa retardiranom tezom da nije prijavio ovo krivično delo tuželaštvu ili policiji.
    E sada na stranu, što većina onih koji vrše iznudu imaju leđa u policiji, tužilaštvu ili sudu, tj. često su i povezani sa političarima na vlasti.
    Tako da se takvo lice u našem zakonodavnom sistemu nalazi između čekića i nakovnja.
    Ćrtvu sadašnji pravni sistem pretvara u krivca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti