FOTO: Žandarmi legitimisali uličnog svirača

Novosađani koji su se u sredu oko 19 časova zatekli u centru grada, prisustvovali su nesvakidašnjem prizoru jer su pripadnici Žandarmerije legitimisali jednog od uličnih svirača.
Novosađani koji su se u sredu oko 19 časova zatekli u centru grada, prisustvovali su nesvakidašnjem prizoru jer su pripadnici Žandarmerije legitimisali jednog od uličnih svirača.

Prolaznici su, prema rečima sagovornice 021.rs, koja nam je poslala i fotografije, bili šokirani time što pripadnici Žandarmerije ispituju i legitimišu starijeg čoveka koji već godinama svira na frulici i drugim instrumentima u centru.

"Zaprepastila sam se kad sam videla da su ga okružila trojica žandarma i da ga legitimišu i ispituju. Pa on samo svira i tu je redovno u centru već godinama, zajedno sa nekoliko svirača. On, kao i ostali svirači, prava su atrakcija za turiste i nije mi jasno zašto su ga maltretirali", priča ova Novosađanka.

Ona dodaje da je skandalozno i to što su džip Žandarmerije parkirali u pešačkoj zoni pored Vladičanskog dvora.

"Toliko se bahate da su se parkirali u pešačkoj zoni gde niko ne sme da uđe bez posebne dozvole. Šta misle oni, da će se opravdati time da je bila hitna intervencija? Legitimisanje i maltretiranje ovog dekice je po njima hitna intervencija? Sramota je to što su radili i zamislite šta bi neko od turista ili gostiju Novog Sada pomislio da je sve ovo video. Umesto da pomognemo uličnim sviračima jer su toliko puta bili napadnuti i opljačkani, oni njih maltretiraju", ispričala je za 021.rs, naša sagovornica.

Komentari 106

  • Nesa

    09.05.2014 09:41
    Pripadnik Zandarmerije
    Pripadnici policije imaju pravo da legetimisu bilo kog i bilo gde!A po slikama vidi se da se nisu parkiranli na sred trga nego u strano sto ne remeti uopste promet prolaznika!
  • sone

    05.05.2014 15:38
    corsa
    A nisam primetio da je Corsa na invalida... Covek koji je vozio mi deluje sasim zdrav... A kad bi i ostali ljudi sa hendikepom parkirali u strogom centru svoja vozila... nebi bilo bas lepo? Kad prodjete centrom pitajte deku koju legitimaciju im je pokazao... iznenadicete se...
  • Marko, Trieste

    04.05.2014 12:09
    U Italiji
    Policajcima u Italiji je najstrožije zabranjeno da legitimišu osobe koje nisu načinile prekršaj, niti su osumnjičene. Smatra se diskriminacijom nasumično izdvajanje i legitimisanje jedne osobe i to je neopravdano iskorišćavanjem njegovog slobodnog vremena kao i zloupotreba moći. Izuzetak su jedino racije, ali one se uglavnom organizuju u noćnim klubovima, a ne po ulicama.

    Medjutim, treba reći da su kazne, ako vas policajac uhvati u prekršaju (ne samo saobraćajnom) i do 10 puta veće od kazni u Srbiji. Možda vam je sad jasnije zašto "na Zapadu" nema pikavaca na svakom koraku i švrljotina po fasadama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti