Mladi rukometaši ponos Novog Sada

Danas je u Gradskoj kući organizovan prijem za mlade rukometaše i rukometašice selekcije Novog Sada i njihove trenere, koji su ostvarili odličan rezultat na 18. međunarodnom DO kupu u Dortmundu.
Danas je u Gradskoj kući organizovan prijem za mlade rukometaše i rukometašice selekcije Novog Sada i njihove trenere, koji su ostvarili odličan rezultat na 18. međunarodnom DO kupu u Dortmundu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je tom prilikom kazao da je uspeh mladih novosadskih rukometaša na turniru održanom u Dortmundu, gradu pobratimu Novog Sada veoma značajan prvenstveno za njih, njihove porodice i klubove, ali i za grad Novi Sad, istakavši da je to još jedna potvrda da se u Novom Sadu igra i trenira kvalitetan rukomet.

Član gradskog veća Novog Sada zadužen za sport Predrag Svilar je kazao da je i ovaj uspeh mladih rukometaša dokaz da je Novi Sad najznačajniji rukometni centar u Srbiji.

"Malo ljudi zna da ove godine Novi Sad slavi jedan zanimljiv jubilej vezan za rukomet, a radi se o tome da RK Jugović obeležava 30 godina neprekidnog takmičenja u najvećem rukometnom rangu u zemlji", rekao je Svilar, naglasivši da je pravi podvig da jedan sportski kolektiv iz tako malog sela kao što je Kać tri decenije neprekidno boravi u najelitnijem rangu takmičenja u tako popularnom sportu kao što je rukomet.

Muška selekcija Grada Novog Sada, u kategoriji igrača rođenih 1997. godine i mlađi, na pomenutom turniru u Dortmundu, u konkurenciji 40 ekipa, osvojila je prvo mesto, ponovivši prošlogodišnji uspeh. Selekciju su činili mladi igrači Jugovića iz Kaća, Vojvodine iz Novog Sada i Metalca iz Futoga.

Mlade rukometašice Grada Novog Sada, igračice Petrovaradina, Jugovića i Vojvodine osvojile su sjajno peto mesto u konkurenciji 25 ekipa.

Sam turnir je visoko kotiran na Svetskoj listi omladinskih rukometnih turnira i svrstan je među prva tri mesta najboljih i najmasovnijih turnira u Evropi i svetu, a ovo je bilo 14. učešće selekcija Novog Sada na turniru u Dortmundu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti