Pomozimo maloj Nađi svojim dolaskom na Spens

Beograđanin Jovan Simić odlučio je da donira svoju kolekciju dresova i rasproda je na aukciji, koja će se nakon Beograda održati i u Novom Sadu, sa ciljem da sakupi novac za lečenje male Nađe Novaković, kako bi otišla na operaciju koštane srži u Nemačku.
Beograđanin Jovan Simić odlučio je da donira svoju kolekciju dresova i rasproda je na aukciji, koja će se nakon Beograda održati i u Novom Sadu, sa ciljem da sakupi novac za lečenje male Nađe Novaković, kako bi otišla na operaciju koštane srži u Nemačku.

Prečesto slušamo vesti i apele za pomoć deci oboleloj od nekih teških bolesti, za koje naše zdravstvo nema leka i za koje je jedina nada za izlečenje odlazak u inostranstvo. Jedna takva situacija je i priča devetogodišnje Nađe koja mora na operaciju u Nemačku kako bi pobedila retko i teško oboljenje matičnih ćelija.

Jovan Simić, momak iz Beograda, nije mogao da sedi skrštenih ruku i odlučio da je uradi jedino što može kako bi pomogao maloj Nađi, svoju dragocenu kolekciju dresova donirao je i rešio da je rasproda na aukciji kako bi sakupio novac za Nađino izlečenje. On je u razgovoru za 021 istakao da je osećao obavezu da pomogne ovoj devojčici, jer nema ničeg dragocenijeg od ljudskog života.

"Preko deset godina skupljam dresove i moja kolekcija mi je jako draga, ali je njena vrednost mizerna u odnosu na ljudski život. Neverovatan je osećaj kada sam video da sam u ljudima probudio zajedništvo kako bismo pomogli Nađi", kazao je Jovan.

Nakon veoma uspešne aukcije u Beogradu, gde je sakupljeno 60.000 evra, ista aukcija organizuje se i u Novom Sadu, u četvrtak, 8. maja, u amfiteatru Spensa, sa početkom u 19 časova.

Pored dresova iz njegove lične kolekcije, na aukciji će se naći i šampionski pojas Nenada Pagonisa koji je osvojio kada je postao svetski prvak 2010. godine, takođe biće štandova sa puno šalova i dresova, objašnjava Jovan i najavljuje da će na njegovu aukciju doći i mnogi poznati gosti koji su podržali ovu akciju.

"Doći će Nenad Pagonis, momci iz Državnog posla, doći će Darko Miličić, Mihailo Dudaš, zatim Slobodan Medojević koji me je zvao iz Vozburga i rekao da će poslati dresove i pokušaće da prisustvije ako mu obaveze budu dozvolile. Fudbalski Klub Vojvodina se takođe uključio i još mi se dosta ljudi javilo, tako da mislim da će ovo biti jedan lep događaj i jedno lepo druženje", kaže on.

Nađa trenutno na računu ima 208.000 evra, a orhanizatori ovog događaja se nadaju da će u četvrtak konačno sakupiti svih 300.000 evra potrebnih za Nađino lečenje i napominju da ako cifra bude premašena ostatak novca će otići za lečenje još nekog deteta kome je ovakva vrsta pomoći neophodna.

  • Nada

    08.05.2014 18:50
    Bravo
    Za Novosađane,Beograđane,SVE Vojvođane koji će doći na SPENS i učestvovati u akciji,Sve sportiste,kolekcionare i sve ljude dobre volje!Čestitke svima k0ji mi bude nadu da nije sve dobro umrlo u ovom društvu!
  • Relja

    08.05.2014 08:44
    Vidimo se...
    na aukciji!
  • jatzans

    08.05.2014 06:50
    Bravo za akciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti