VIDEO, FOTO: Grad u epizodi "Ko kosi, a ko vodu nosi"

Travu u Novom Sadu danas su pored radnika Gradskog zelenila kosili i sakupljale i njihove kolege iz administracije, kao i direktor Milan Novaković i trojica pomočnika gradonačelnika.
Travu u Novom Sadu danas su pored radnika Gradskog zelenila kosili i sakupljale i njihove kolege iz administracije, kao i direktor Milan Novaković i trojica pomočnika gradonačelnika.

Dok su zaposleni u Zelenilu radili ceo dan, funkcioneri su kraće vreme proveli na terenu, jer, kako se uverio reporter 021.rs, oni su bili na Bulevaru Evrope kad su došli mediji, a pošto su se kamere ugasile, odložili su opremu i otišli.

Inače, direktor Novaković je naveo da smatra da je dobro postupio što je naredio da svi izađu na ulicu i da je za to dobio podršku gradonačelnika Miloša Vučevića.

Kosačice

"Doneo sam odluku kao direktor preduzeća koje radi u interesu svih građana i jednostavno nemam dilemu da li sam dobro postupio. Dobro sam postupio jer je vegetacija uradila svoje kao i manjak radnika na terenu. Ne mogu ljudi da sede u Gradskom zelenilu, a da ne izađu i pomognu kolegama, jer isto dobiju plate i oni koji sede u administraciji i oni koji rade na terenu. Vidite, prvi sam izašao i dobio sam maksimalnu podršku od gradonačelnika, tu su i trojica njegovih pomoćnika. Radićemo danas od 7 do 14 na terenu, a sutra i prekosutra, odnosno do subote ćemo raditi da površine dovedemo u redovno stanje", naveo je Novaković.

Novi model čizmi

On je rekao naveo i da ne stoje pritužbe sindikata da ne može na ulicu poslati radnike iz administracije, jer radnici moraju biti obučeni za određeni posao, kao i da za košenje i uklanjanje trave moraju imati odgovarajuću HTZ (higijensko-tehnička zaštita) opremu.

Ovo nisu administrativci

"Što se tiče obučenosti radnika, obučen je svako da drži vile i grabulje u ruci. Kao što vidite ne rukuju mašinama, tom opremom rukuju obučeni radnici", kaže direktor "Zelenila".

Ekipa koja je privukla najviše kamera i fotoaparata

Ova akcija u koju je bilo uključeno 60 administrativaca su se pridružili i pomoćnici gradonačelnika Vanja Vučenović, Vladimir Stojković i Miroje Jovanović.

Malo se pozirali, kažu radili od 7

Oni su svoje pojavljivanje obrazložili time da su odlučili da pomognu nakon što su videli da postoji veliki broj pritužbi građana na to da trava nije pokošena.

Kamere su ugašene

Komentari 116

  • KOmša

    09.05.2014 10:09
    farsa
    Zar je neko pomislio da će politikanti i demagozi na "vlasti" zaista nešto raditi?
    Došli veseli, uslikali se u odoše. Tako svaka "vlast" radi. Navuku oni tako na te farse neki % naroda, pa to bude dovoljno da se održavaju tu gdi jesu. Malo se talasa u medijima, i onda se prevara zaboravi... zašto što jednostavno svi koji su na vlasti pokrivaju jedni druge da bi se na položajima i održali.
    Kome je u opisu radnog mesta treba da kosi travu, ostale treba da je sramora što se sprdaju s narodom. Neka ih kazne sa 30% smanjenja plate.
  • 08.05.2014 20:08
    Snežana
    Za varenje ovakve demagogije stvarno treba imati želudac.
    Kakvi menadžeri na čelu gradske uprave i komunalnih službi - takav i izgled grada.
    No verujem da vi što lupate minuse i pišete hvalospeve ovakvim glupostima to radite iskreno, pošto vi niste videli kako je Novi Sad nekada bio čist i uredan grad...
  • 08.05.2014 08:21
    Izraz patriotizma - nelogično zapošljavanje
    Potpuno podržavam komentar Novus - SPRDNJA I DEMAGOGIJA. Još bih dodala da Novom Sadu nije potrebno povremeno akcijaško o-ruk održavanje zelenila, nego konstantno, tokom cele godine. Pored toga, kada radnici pokose i orežu šta treba, tada je logično da im se pridruže i radnici čistoće, kojih takođe nema dovoljno, te očiste i zaglade zelene i ostale površine. Tada bi Novi Sad ličio na civilizovani grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti