Humanitarno veče studenata PMF-a

Studenti treće godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, organizuju još jedno humanitarno tematsko veče, pod nazivom "Lepota koja se ne odbija -Slovenija".
Studenti treće godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, organizuju još jedno humanitarno tematsko veče, pod nazivom "Lepota koja se ne odbija -Slovenija".

"Slovenačko veče" održaće se 15. maja sa početkom u 20 časova u restoranu Ribarac, a sva prikupljena sredstva namenjena su za kupovinu neophodnih stvari za opremanje prostora Očnog odeljenja za decu u Kliničkom centru Vojvodine, dok će slatkiši i igračke koje gosti tradicionalno donose na samo veče biti uručeni štićenicima u Dečjoj sigurnoj kući u Novom Sadu.

Veče ima za cilj da približi slovenački turizam i njihove turističke vrednosti, a gosti će imati prilike da uživaju u zanimljivoj predstavi, bendu koji će svirati slovenačku narodnu muziku uz koju će studenti igrati, dok će se služiti slovenačka tradicionalna jela i pića.

Cena ulaznice je 1.000 dinara, a uključuje aperitiv, kompletnu večeru sa predjelom, glavnim jelom i dezertom. Ulaznice mogu da se rezervišu putem telefona, kontakt osoba je Aleksa Dević, 063/381-178 ili putem e-mail-a alexa.devic@gmail.com .

Novosađani su već imali prilike da u proteklih pet godina uživaju na 29 tematskih događaja koje su organizovali studenti PMF-a, a samo neka od njih su Mađarsko veče, Meksičko veče, Gipsy night, Irsko veče, Kubansko, Grčko, Francusko, Tursko, Indijsko veče, Vojvođansko veče, kao i mnoge druge večeri.

Studenti realizacijom ovakvih projekata imaju mogućnost da ono što uče u teoriji, u okviru predmeta Animacija, ali i kroz predmete Osnove turizma, Marketing i menadžment u turizmu, Kulturna dobra, Gastronomija, primene u praksi i steknu važno primenjeno znanje. Studenti sami biraju teme večeri, za njihovu realizaciju dobijaju određeni broj bodova, a nakon usmenog dela ispita i konačnu ocenu baziranu na praktičnom i teorijskom delu.

Večeri se održavaju uz podršku Prirodno-matematičkog fakulteta, Izvršnog veća Vojvodine, Gradske kuće, Ambasada zemalja koje se predstavljaju i mnogobrojnih donatora i sponzora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti