Art pijaca neafirmisanih umetnika

U susret proleću, na trgiću iza Hotela Vojvodina, u subotu 10. maja, biće organizovana umetnička pijaca „ArtScape Spring Market“ na kojoj će se prodavati najrazčličitije rukotvorine neafirmisanih umetnika.
U susret proleću, na trgiću iza Hotela Vojvodina, u subotu 10. maja, biće organizovana umetnička pijaca „ArtScape Spring Market“ na kojoj će se prodavati najrazčličitije rukotvorine neafirmisanih umetnika.

Na ovoj izložbi svoje rukotvorine izlagaće preko dvadeset dizajnera odeće, nakita, torbi, nameštaja i drugih predmeta. Novosađani će, takođe moći da vide slike i crteže nekoliko različitih autora na zidovima iza najstarijeg novosadskog hotela. Pored ovih umetničkih sadržaja, posetioce zabaviće i lokalni rege bend Kilo Kilo Banda.

Ovaj mini festival umetničkog izražavanja, nastao je kao projekat Njujorčanke Kimberli Džozef, koja je pre tri godine počela u Novom Sadu da se bavi izradom nakita.

"Učestvovala sam na nekoliko umetničkih pijaca u Novom Sadu, gde sam izlagala svoj nakit. Svaka od tih pijaca činila mi se dosadnom, jer nisu imale umetničkog duha. Odlučila sam da sama organizujem ArtScape, koji bi poštovao svaku umetničku formu", kaže za 021 Kimberli.

ArtScape je nastao kao projekat andergraund zajednice. Prošlog februara, prvi put je organizovan u klubu Kvoter i skupio je mnoge umetnike različitih stilova i profila.

Kako kaže jedan od izlagača na izložbi, Nemanja Bogdanov, ArtScape je koristan kako za posetioce, koji će moći da iskuse multi-kulturalnu baštinu celog sveta, tako i za neafirmisane umetnike.

"ArtScape pruža prostor da se umetnici svih vrsta i kova prikažu široj publici. Cilj, iz perspektive umetnika je dvojak, kao prvo, njihova umetnost se izlaže potencijalnim kupcima. Sa druge strane, ArtScape im pruža podlogu da razviju sopstvene projekte ili neke druge oblike saradnje sa ostalim umetnicima'", objašnjava Nemanja.

Kako se ovaj događaj bude razvijao kao koncept, povezaće više lokalnih umetnika i stvoriti jedinstvenu atmosferu prožetu muzikom, plesnim performansima i drugim vrstama umetnosti.
  • 11.05.2014 18:52
    Odlicno
    Kao jedan od izlagaca, mogu samo da pohvalim celu organizaciju i da kazem da je ovo bilo pravo osvezenje za sve prisutne. Potpuno zivo, veselo, drugacije. Bravo Kim za svaki trud! Radujem se unapred sledecem Artscap-u.
  • grbavi

    09.05.2014 16:31
    pa gde bash sutra kada nisam tu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti