Vulin uručio pomoć Domu za decu u Veterniku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je danas Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku i korisnicima te ustanove uručio poklon koji im je doniralo preduzeće "Frikom d.o.o. Beograd", a radi se o pet tona smrznutog povrća, voća i sladoleda.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je danas Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku i korisnicima te ustanove uručio poklon koji im je doniralo preduzeće "Frikom d.o.o. Beograd", a radi se o pet tona smrznutog povrća, voća i sladoleda.

Vulin je tom prilikom poručio da je suštinski razlog njegove posete Domu u Veterniku želja da se pokaže Srbiji da deca sa posebnim potrebama nisu nevidljiva i da njima i njihovim roditeljima treba poklanjati pažnju i pružati pomoć, dodajući da će svake nedelje imati jednu ovakvu akciju, jer solidarnost svima treba da bude način života.

Govoreći o problemima roditelja dece sa posebnim potrebama i rešavanja statusa negovatelja, Vulin je rekao da će u najskorije vreme predložiti izmene Zakona o porodici koje bi kvalitetnije regulisalo ovu oblast, i da će Republičkoj vladi predložiti da se oslobode plaćanja poreza svi oni koji pružaju humanitarnu pomoć.

"Jedan od prioriteta je da se zaštite porodica i deca i neće se više dešavati da žene koje ostanu u drugom stanju dobiju otkaz", istakao je Vulin naglasivši da će inspekcijske službe mnogo više i češće ići u kontrole.

Direktor Doma u Veterniku Zoran Arbutina je, zahvaljući se na poklonu, rekao da je Dom u Veterniku jedna od najvećih ustanova te vrste u Srbiji i da trenutno 550 lica sa umerenim, težim i teškim smetnjama u razvoju koristi njene usluge.

Kada je reč o Zakonu o radu Vulin je kazao da taj Zakon mora da zaštiti radnike, ali da mora i poslodavcu da omogući poslovanje i da ga rastereti administrativnih problema.

"Samo ukoliko obezbedimo zaštitu i zaposlenih i poslodavaca dobićemo kvalitetan Zakon o radu", rekao je Vulin, dodajući da nema sumnje da će taj Zakon biti donet u predviđenom roku.

Na pitanje novinara na koji način će biti sprečeno zapošljavanje "na crno" Vulin je rekao da će i tom delu inspekcije ubuduće biti mnogo aktivnije, dodajući da, "pored mera koje Vlada Republike Srbije sprovodi na stimulisanju zapošljavanja, nema razloga za zapošljavanje na crno".

  • mima

    11.05.2014 18:57
    sestra
    da li je moguce da se jos uvek nije rasvetlilo nista sta se desavalo u tom domu nedavno sa tom jadnom decom a ovaj direktor se vec ulizuje novom ministru...za neverovati i da novi ministar dolazi u ustanovu u kojoj je bilo svega i svacega...od tuce korisnika,vezivanja pa na dalje
  • Tea

    11.05.2014 17:46
    Podajte zaposlenima sladoled,nek se utese sto ce im platu smanjiti.Sigurno nije lako raditi u takvoj ustanovi,jos i plate male smanjiti.Ministar za sve i svasta.
  • goran NS

    11.05.2014 17:37
    sta ovaj bolid izigrava?
    :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti