Fasada napuštene zgrade na keju puna rupa

Zgrada u Vojvode Mišića 20, koja je napuštena već nekoliko godina i za to vreme je dva puta u njoj izbio požar, potpuno je neobezbeđena.
Zgrada u Vojvode Mišića 20, koja je napuštena već nekoliko godina i za to vreme je dva puta u njoj izbio požar, potpuno je neobezbeđena.

Građani koji su kontaktirali 021 kažu da je najveći problem to što je napuštena jednospratnica potpuno otvorena, deo zidova je srušen, a po njihovim rečima unutra se često skupljaju narkomani ili beskućnici.

- Nisu samo problem narkomani i beskućnici koji se tu skrivaju zimi, nego i smrad koji se stvara od raznog otpada koji tu dovlače. Imali smo već dva požara i na sreću su brzo ugašeni. Zvane su inspekcije i ništa nije urađeno. Ništa nisu uradili da zatvore otvore ili da spreče dalje urušavanje - kaže jedan od stanara ovog kvarta.

Ko je danas vlasnik ove zgrade niko ne zna. Naime, u katastru se ne može videti ko je vlasnik objekta, ali se može saznati da je objekt pod hipotekom tri godine. Prema saznanjima stanovnika ulice, objekat je pre nekoliko godina kupio lokalni biznismen sa idejom da ga sruši i sagradi stambenu zgradu.

Dok se građani žale da inspekcije nisu ništa preduzele da reše problem, u ovoj službi navode da nema opasnosti po prolaznike iako svako može da vidi velike otvore u fasadi.

- Objekat je isključen sa elektrodistributivnog sistema i nije u upotrebi. Prozori u prizemlju su bez stakala, delimično zakovani daskama. Ulazna kapija je zaključana. Vizuelnim pregledom objekta sa ulice, nisu uočena oštećenja konstruktivnih zidova, niti fasadnih zidova tako da trenutno ne postoji opasnost po bezbednost prolaznika da bi građevinski inspektor donosio rešenje iz svoje nadležnosti - navodi se u informaciji koju nam je dostavila glavni građevinski inspektor Slavica Lazov.

Ovo nije jedini objekat u gradu koji je napušten niti poseban primer gde se građani žale na okupljanja beskućnika i narkomana ili njegovu bezbednost. Proteklih godina inspekcija je imala nekoliko akcija kako bi vlasnike naterala da objekte obezbede, ali kako za mnoge nisu rešene imovinski-pravni statusi, mnogi napušteni objekti su i danas pretnja po okolinu. (Žarko Bogosavljević)

  • 22.09.2014 05:51
    Novosađanka
    Strašno mi je žao što propadaju zgrade koje su bile ili bi trebale da budu zaštićene, a biće srušene da bi se neko još malko obogatio na verovatno ne baš pošten način. Upropastiše nas, moj Novi Sade!
  • 13.05.2014 13:11
    ovo je drzava kriminalaca i podobnih ... nema nam spasa, nema zakona, nema izvrsitelja zakona, nema sudova .... kakva Afrika, daleko smo mi od nje ...
  • Saša

    13.05.2014 12:15
    Vizuelnim pregledom...
    Vizuelnim pregledom fotografije uočio sam uočio sam oštećenje fasadnog zida, sa leve strane kapije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti