Krivična prijava protiv direktora Lisja

Savez samostalnih sindikata Novog Sada podneo je krivičnu prijavu protiv direktora "Lisja" Stojana Ivaniševića, saznaje 021.
Savez samostalnih sindikata Novog Sada podneo je krivičnu prijavu protiv direktora "Lisja" Stojana Ivaniševića, zbog zapošljavanja u tom preduzeću mimo zakona, saznaje 021.

Krivična prijava je podneta jer je, dan pre zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, 6. decembra 2013. godine, u JKP "Lisje" koje drži Treća Srbija zaposleno preko 25 ljudi na mestima za koje nemaju adekvatne stručne spreme, niti je njihovo angažovanje bilo potrebno.

Saznajemo i da je nakon prijave sindikalaca gradska budžetska inspekcija 29. aprila ispitivala celokupno poslovanje Lisja, način i vreme zapošljavanja novih radnika, određivanje iznosa njihovih plata i proveru svih sklopljenih ugovora. Međutim, iako smo još pre dve nedelje zatražili odgovor u inspekciji, iz Gradske kuće i dalje nismo dobili odgovor na pitanje šta su konstatovali i šta planiraju da preduzmu ukoliko su uočili neke nepravilnosti.

Navodno, budžetska inspekcija bi trebalo da do 30. maja odgovori na navode iz prijave.

Izvor 021 iz Lisja navodi da je većina novozaposlenih bila angažovana preko firme "Optimum". - Posebnu pažnju treba obratiti na radna mesta koja uopšte ne postoje u Lisju, a za koja se isplaćuju velike sume novca, kao što su: agent prodaje softverskih paketa (iako se Lisje bavi pogrebnim delatnostima), referent za izdavanje saglasnosti, konsultant za marketinške usluge, savetnik za bezbednost ili konsultant za projekte i fondove EU iako Lisje trenutno ne učestvuje u takvim projektima. S druge strane, stari zaposleni koji odbijaju da učestvuju u mutnim radnjama bivaju smenjeni i postavljeni na niže radno mesto - tvrdi naš izvor koji ne želi da mu se otkriva ime strahujući od otkaza.

Inače, plate za ova novoosnovana radna mesta su od 70 do 80 hiljada dinara. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Istraga

    14.05.2014 10:58
    prijave
    Sve ovo što rade Lisju, treba da se odradi i u Informatici, Kulturnom centru.
    U svakoj ovoj firmi će naći nenormalno trošenje, što nenamensko, tako i plaćanje rodbine, prijatelja, sponzora odnosno prijatelja Treće Srbije.

    Za sve postoje pisani dokazi i tragovi
  • 14.05.2014 09:09
    Licemuri
    Kakav otpad od ljudi. Sve što su pričali, sve su popljuvali. Ako komplet treća srbija ne bude u zatvoru, ovi na vlasti će pokazati kakvi su lažovi.
  • Treća

    14.05.2014 07:19
    srb
    Ma šta je vama ljudi, ništa neće biti od ovoga.
    Vučević je taj koji im dozvoljava da rade to što rade već 2 godine.
    Svaku želju Treće Srbije je ispunio, svaki zahtev za novcima koje troše na koje kakve gluposti im je odobrio, to su milioni i milioni u pitanju.
    On ih je stvorio I u odličnim odnosima je sa kadrovima TS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti