Predloženi predsednici novosadskih sudova

Visoki savet sudstva (VSS) je na sednicama 8. i 9. maja utvrdio predlog kandidata za predsednike osnovnih, viših, privrednih, prekršajnih i Apelacionog suda u Novom Sadu.
Visoki savet sudstva (VSS) je na sednicama 8. i 9. maja utvrdio predlog kandidata za predsednike osnovnih, viših, privrednih, prekršajnih i Apelacionog suda u Novom Sadu.

Predlog je upućen Narodnoj skupštini koja bira predsednike sudova, na predlog VSS-a.

Za predsednike Apelacionog, Višeg i Osnovnog suda u Novom Sadu su predloženi dosadašnji vršioci dužnosti predsednika Novica Peković, Darko Tadić i Anđelka Stanojević.

Za predsednika Privrednog suda u Novom Sadu je predložen sudija ovog suda Slobodan Sremčev, a za predsednika Prekršajnog suda Kamenko Kozarski, sudija ovog suda.

VSS je predložio predsednike sudova i u drugim mestima u Srbiji, tako da će srpski sudovi nakon četiri i po godine dobiti predsednike sudova, pošto su u međuvremenu njima rukovodili vršioci funkcija predsednika sudova.

  • Novosadjanin

    14.05.2014 12:15
    Cestitke gospodinu Sremcevu! Iako ga licno ne poznajem o njemu sam cuo puno toga dobrog na vise strana i kao sudiji i kao coveku. Dobar glas se daleko cuje.
  • Istvan

    14.05.2014 11:33
    pomak
    Ima pravde! Doslo je vreme da strucnost, znanje, iskustvo, cast i postenje postanu primat u odnosu na nerad koji je doveo do raspada! Pozdravljam izbor sudije Sremceva! Kandidat bez konkurencije!
  • kolega

    14.05.2014 10:29
    Pravi izbor za predsednika Privrednog suda! Konačno jedan pošten, častan i odličan sudija i čovek! Nema sumnje da će Sremčev podići kvalitet rada i ugled ovom sudu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti